Krofov polna usta so res samo na pusta

Dvojno letošnje pustno rajanje v DOSOR-ju

Filip Matko, torek, 9. februar 2016 ob 14:02
Policistka in pilotka

Policistka in pilotka

Tradicionalno pustovanje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, seveda tudi letos ni izostalo. Tako so se na letošnjo pustno nedeljo, 7. februarja popoldne, so se v zopet oglasili študentke in študentje Kluba prekmurskih študentov Murska Sobota (študirajo v Mariboru in Ljubljani), da se s stanovalkami in stanovalci skupaj pozabavajo. Gre za tradicionalno nadaljevanje projekta »Z roko v roki«.

Ob 14. uri je zazvenel zvok harmonike študenta Boštjana, ki so ga našemljeni spremljali Ines, Eva, Natalija, Vida, Grega in Mitja. Pomešali so se med našemljene stanovalke in stanovalce, razdelili krofe, ki so jih prinesli s seboj ter nagradili peterico maskiranih. Med stanovalkami in stanovalci so nagrade prejeli: Branko Ločnikar, Jožef Vigali, Terezija Kokaš, Elza Gaber in Srečko Frešer.

Na pustni torek, 9. februarja, so v veliki domski jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pričakali prihod mnogoterih pustnih likov, ki so si jih stanovalke in stanovalci izdelali na svojih predhodnih pustnih delavnicah v predpustnih dneh. Seveda ni manjkalo gostujočih pustnih mask, kajti vsako leto DOSOR in njegove stanovalke in stanovalce obiščejo našemljeni šolarji Osnovne šole Radenci. Ti so se oglasili ob 10. uri dopoldne ter v veliki jedilnici zaplesali dva skupinska plesa: Makareno in Račke. Pustovanje pa so maskirani obiskali tudi varovanci Bivalne enote Hrastovec v Radencih.

Torkovo dopoldansko pustno rajanje v DOSOR-ju je bilo izvedeno med 9.30 in 11.30, ko je za glasbo in ples poskrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče. Animacijo pustnega rajanja pa so pod vodstvom Andreje Čuk Sighateh prevzeli prostovoljke in prostovoljci DOSOR-ja, ki so se jim v posebni skupini mask iz zelo znane zgodbe o Sneguljčici pridružili tudi stanovalke in stanovalci: Sneguljčica, lovec, kraljica preoblečena v starko ter palčki: Glavko, Srečko, Kihec, Pikec, Godrnjavko, Tepko in Zaspanko.

Pustne maske oziroma našemljenke in našemljence je spremljala posebna komisija, ki je ob zaključku letošnjega pustnega rajanja nagradila več zelo originalnih pustnih mask. Nagrajene so bile: Marylin Monroe, Pomlad, Šerif, palček Kihec, Lovec, palček Glavko, palček Godrnjavko, Meksikanec, Beneški par in Zajčica.


Več v Družabno