Hokejistke Moravskih Toplic in hokejisti Lipovec državni prvaki v dvoranskem hokeju

Na finalu, kjer sta prednjačili borbenost in rezultatska negotovost, so zmagali hokejisti Lipovec, državne prvakinje pa so ponovno postale hokejistke Moravskih Toplic

Prlekija-on.net, torek, 9. februar 2016 ob 16:09
HK Lipovci

HK Lipovci

Prvi trije krogi 25. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju so napovedovali izjemno težek boj za naslov državnih prvakov v posameznih kategorijah. Na finalu, kjer sta prednjačili borbenost in rezultatska negotovost, so zmagali hokejisti Lipovec, državne prvakinje pa so ponovno postale hokejistke Moravskih Toplic.

Dva naslova državnih prvakov sta romala v Lipovce (U10 in člani), prav tako dva v Moravske Toplice (U13 in članice), en naslov pa je pripadel hokejskemu klubu Triglav Predanovci (U19).

Najprej so palice prekrižali desetletniki. Hokejski klub Lipovci je premagal Moravske Toplice z rezultatom 3:0. Za Lipovce je dvakrat zadel Marcel Stanko, ki je bil razglašen za najboljšega igralca v tej kategoriji, in enkrat Alen Maučec, najboljši strelec. Tudi najboljša vratarka, Špela Berden, je iz vrst hokejskega kluba Lipovci.

V kategoriji U13 sta se pomerila hokejska kluba Triglav Predanovci in Moravske Toplice. Slednji so z zmago 5:2 postali prvaki v omenjeni kategoriji. Za Moravske Toplice so zadeli Niko Gjergjek, dvakrat Laura Schmidlechner, ki je postala najboljša igralka med trinajstletniki, po enkrat pa še Luka Rantaša in Nikola Prelič. Za Triglav Predanovce je dvakrat zadel Domen Dšuban. Najboljši strelec je postal Jernej Horvat (HK Triglav Predanovci) z 12 zadetki, najboljši vratar pa Benjamin Schmidlechner (HK Moravske Toplice).

Prepričljivo zmago v kategoriji U19 so zabeležili igralci hokejskega kluba Triglav Predanovci, ki so premagali hokejiste Lipovec z 6:1. Za zmagovalce je štirikrat zadel Tadej Horvat, ki je z 12 zadetki postal najboljši strelec kategorije U19, po enkrat pa Domen Godina in Nejc Potokar, slednji je postal najboljši igralec v omenjeni kategoriji. Zadetek za Lipovce je dosegel Luka Vegič. Najboljši vratar je postal Miha Zadravec iz hokejskega kluba Lipovci.

Hokejistke Moravskih Toplic so ponovno postale državne prvakinje. Po napeti in izenačeni tekmi so z rezultatom 3:2 premagale hokejistke Triglava iz Predanovec. Za Moravske Toplice so zadele dvakrat Tanja Könye in enkrat Tjaša Vrečič, za Triglav Predanovce pa Sabina Sočič in Mateja Grah, ki je bila razglašena za najboljšo strelko prvenstva. Naziv najboljše igralke je pripadel Melanie Smodiš iz Moravskih Toplic, naziv najboljše vratarke pa Staši Zorko iz hokejskega kluba Triglav Predanovci.

Izredno borbena tekma članov je bila prava poslastica prvenstva. Hokejisti Lipovec so z rezultatom 2:0 premagali lanskoletne državne prvake, hokejiste Triglava Predanovci. Za Lipovce sta zadela Jure Gručkovnjak in Dominik Mesarič. Najboljši strelci prvenstva so bili kar trije, in sicer Uroš Vereš iz hokejskega kluba Triglav Predanovci ter Robert in Dominik Mesarič iz Lipovec. Najboljši igralec je postal Tadej Mikola (HK Triglav Predanovci), najboljši vratar pa Jernej Vučko iz zmagovalne ekipe.

Po končanem dvoranskem prvenstvu se hokej ponovno seli na travo. Pred tem pa nas naslednji teden v Puconcih čaka še evropsko prvenstvo, v katerem igrajo hokejisti Triglava Predanovci, in v nedeljo finale hrvaško-slovenske lige, v katerem bodo igrale hokejistke Moravskih Toplic.


Več v Šport