Mahovčani najboljši na Janževem Vrhu

TD Majolka pri Jahaču pripravilo tekmovanje v pikadu

Prlekija-on.net, četrtek, 11. februar 2016 ob 16:53
Pikado turnir na Janževem Vrhu

Pikado turnir na Janževem Vrhu

Turistično društvo Majolka, ki vseskozi skrbi za različne aktivnosti članstva in ostalih občanov, je ob praznovanju letošnjega kulturnega praznika ter v okviru pustnih šeg, skupaj z Barom Jahač, v gasilskem domu Janžev Vrh, pripravila zanimivo meddruštveno pustno tekmovanje v pikadu.

Tekmovanja ali turnirja, kot ga nekateri imenujejo se je udeležilo 12 ekip, s po tremi tekmovalci. Ker je potekalo tekmovanje v predpustnem času, je bila večina tekmovalcev pustno našemljena, kar je dogajanje še bolj popestrilo. Za prijetno vzdušje so poskrbele članice TD Majolka, ki so za vse pripravile okusno pogostitev, za gašenje žeje pa so poskrbele hostese Bara Jahač. Samega tekmovanja sta se med drugimi udeležili tudi dve "domači" ekipi iz TD Majolka, in sicer Majolka in Ribice, ki sta se sicer dobro odrezali, a kot pravi gostitelji so prva tri mesta "prepustili" gostom iz Apaške doline ter Gornje Radgone.

In čeprav je na takšnih srečanjih – tekmovanjih v ospredju bilo druženje, je tudi tekmovalni del bil sila oster, saj so se udeleženci potegovali za lepe pokale, poleg tekmovalcev pa je zraven, predvsem pri točilnem pultu bilo veliko "kibicev in navijačev", ki so navijali in ugibali kdo bo zmagal. Ko se je vse tekmovanje šele ob drugi uri zjutraj uradno končalo, je bilo jasno, da je zmagala moška ekipa Športno turističnega društva Mahovci, druga je bila ekipa Avto Čeh, tretja pa mešana žensko-moška ekipa "Trio Mahovci". Prvi trije so prejeli spominska priznanja, »pokale«, vse ostale ekipe pa priznanja za sodelovanje.


Več v Šport