Veter podiral drevesa, reklamne panoje, električne drogove, ...

V naših krajih piha okrepljen jugozahodni veter, ki je že povzročil nekaj nevšečnosti

Prlekija-on.net, sobota, 16. april 2016 ob 20:32
V Gornji Radgoni je močan veter nagnil reklamni pano, foto: PGD Gornja Radgona

V Gornji Radgoni je močan veter nagnil reklamni pano, foto: PGD Gornja Radgona

V teh dneh v naših krajih piha okrepljen jugozahodni veter, ki je že povzročil nekaj nevšečnosti. Veter bo po napovedih pihal tudi še naslednje dni, najvišje dnevne temperature pa bodo od 20 do 24 stopinj C.

Uprava RS za zaščito in reševanje tako poroča, da je v soboto, ob 13.59 v Gornji Radgoni na Ljutomerski cesti močan veter nagnil reklamni pano. Gasilci PGD Gornja Radgona so pano odstranili in odklopili elektriko. Okrog 14.25 se je med Markišavci in Mursko Soboto drevo podrlo na cestišče. Odstranili so ga gasilci PGD Markišavci. Ob 14.59 pa je na Petanjcih, občina Tišina, zaradi močnega vetra na cesto visela večja veja. Odstranili so jo gasilci PGD Petanjci.

Ob 15.04 je v Nemčavcih, občina Murska Sobota, veter odtrgal del pločevine na reklamnih panojih trgovine OBI. Gasilci PGD Murska Sobota so pločevino pritrdili nazaj. Ob 15.13 pa so s ceste Velika Nedelja-Drakšl v občini Ormož gasilci PGD Velika Nedelja odstranili podrto drevo.

Ob 15.50 je v Rakičanu, občina Murska Sobota, močan veter podrl drevo na cestišče. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so drevo odstranili. Ob 16.14 se je v Tomšičevi ulici v Rakičanu, občina Murska Sobota, zaradi vetra podrlo drevo, ob 16.16 pa je v Cankarjevi ulici v Murski Soboti veter podrl ograjo na cestišče. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so ograjo odstranili.

Ob 16.22 je v naselju Selo, občina Moravske toplice, veter podrl drevo čez cesto. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so drevo odstranili. Ob 16.52 so s ceste Ivanjkovci-Veličane v občini Ormož delavci Komunalnega podjetja Ormož odstranili podrto drevo.

Ob 17.01 je med naseljema Velika Polana in Gomilica, občina Velika Polana, veter podrl drevo preko ceste. Delavci Cestnega podjetja Murska Sobota so drevo odstranili. ob 17.47 pa je v Renkovcih, občina Turnišče, veter zlomil električni drog. Intervenirali so delavci Elektra Maribor. Ob 23.06 je močan veter začel razkrivati streho nenaseljene starejše hiše v naselju Bratonci, občina Beltinci. Posredovali so gasilci PGD Bratonci, ki so pokrili del strehe. Dežurni cestnega podjetja pa je postavil ustrezno signalizacijo za polovično zaporo ceste skozi naselje.

Tudi v nedeljo je najprej ob 15.40 na cesto izven naselja Apače v smeri Lešan, občina Apače, veter podrl drevo. Posredovali so gasilci PGD Apače in drevo odstranili. Ob 15.52 pa je v Žerovincih, občina Ormož, na cesto padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Žerovinci, ki so drevo razžagali in odstranili s cestišča.


Več v Narava