Otvoritev prenovljene komunalne infrastrukture na Ivanuševem bregu pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Skupna vrednost investicije presega 100 tisoč evrov

Branko Košti, nedelja, 24. april 2016 ob 18:13
Otvoritev prenovljene komunalne infrastrukture na Ivanuševem bregu

Otvoritev prenovljene komunalne infrastrukture na Ivanuševem bregu

V okviru prireditev ob praznovanju 22. praznika občine, so v soboto, 23. aprila, uradno predali namenu novozgrajeno in obnovljeno komunalno infrastrukturo na Ivanuševem bregu pri Sv. Juriju ob Ščavnici.

Skupna vrednost investicije v vodovod, kanalizacijo in preplastitev ceste, katera služi prebivalcem novejšega dela Svetega Jurija že od lanskega leta, presega 100 tisoč evrov. Dela na vodovodnem omrežju so bila financirana iz sredstev pomurskega vodovoda, kanalizacijsko omrežje in preplastitev ceste pa iz proračuna Občine Sv. Jurij. Dela na vseh treh segmentih je izvajalo podjetje GVM Vajndorfer.

Pomembno pridobitev za prebivalce, so s prerezom traku uradno predali namenu župan Miroslav Petrovič, direktor izvajalca del Branko Vajndorfer, občinska svetnica iz naselij Sv. Jurij in Jamna Slavica Trstenjak in predstavnik krajanov Štefan Trstenjak. Slednji se je v imenu prebivalcev občini in izvajalcem zahvalil za hitro in dobro opravljeno delo, saj se je s to investicijo dvignila kvaliteta življenja in prometna varnost stanovalcev tega zaselka.

Prenovljene objekte je blagoslovil še farni župnik Boštjan Ošlaj, zatem so se udeleženci slovesnosti v povorki, na čelu z jürjovško godbo, sprehodili po obnovljeni cesti in popoldne nadaljevali z druženjem ob hrani in pijači.


Več v Gospodarstvo