Slovo od sezone s tesnim porazom

Arcont Radgona – Radovljica 28:30 (13:14)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. april 2016 ob 19:26
Arcont Radgona - Radovljica

Arcont Radgona - Radovljica

V zadnjem krogu je ekipa Arcont Radgona pred domačimi gledalci, nekoliko presenetljivo izgubila z Radovljico. Po odlični predstavi na prejšnji tekmi poti Pomurju, so tokrat Radgončani pokazali povsem drugačen obraz. Nezbranost tako v obrambi kakor v napadu je botrovala številnim napakam, ki so jih motivirani gostje s pridom izkoriščali.

V prvem polčasu sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, na odmor so s prednostjo zadetka odšli Gorenjci. Ko je v 47. minuti Zorko dvakrat zadel za vodstvo 24:22 se je zdelo, da bodo domačini vendarle uspeli streti odpor gostov. A so Gorenjci odgovorili z delnim rezultatom 0:4 in prednost dveh zadetkov obdržali do konca srečanja. Mladi igralci Radovljice so se tako zasluženo veselili novih dveh točk. Kot zanimivost naj dodamo, da je Radovljica štiri od svojih sedmih točk v sezoni osvojila prav proti Arcont Radgoni. In tudi na lestvici je Radovljica za Radgončani!

Na zadnji tekmi v Radencih sta dvoboj, pred kakšnih 100 gledalcev sodila Pukšič in Vajda.

Arcont Radgona – Radovljica 28:30 (13:14)

RK Arcont Radgona: Kuzmič, Oštir; Šijanec 1, Žuran, Ketiš 5, Zorko 9 (2), Ivanek 2, M. Žunič 5, Ke. Krajnc 2, Bratkovič, Benko, Štefanec 2, Falež 1, Tomić, P. Slekovec 1. Trener: Mitja Žuran.

Sedemmetrovke: Arcont Radgona 4/2; Radovljica 7/5; Izključitve: Arcont Radgona 10 min;  Radovljica 16 min.

Če bi Radgončani v zadnjem krogu premagali Radovljico, bi se lahko zavihteli celo na 4. mesto, tako pa so končali prvenstvo za 7. mestu, kar tudi ne moremo šteti za neuspeh. Na 16 tekmah so dosegli šest zmag, dvakrat remizirali in osemkrat izgubili, tako so osvojili 14 točk in razliko v zadetkih 435:431. Rokometaši Arcont Radgone so v celi sezoni izvajali 56 sedemmetrovk, kjer so bili uspešni v 43 primerih (76,79 %).


Več v Šport