Ljutomerčanke uspešne na 20. Državnem prvenstvu v twirlngu Slovenije

Jubilejno 20. Državno prvenstvo v twirlngu Slovenije

Prlekija-on.net, sreda, 27. april 2016 ob 09:05
20. Državno prvenstvo v twirlngu Slovenije

20. Državno prvenstvo v twirlngu Slovenije

Ljutomerčanke so se 23. in 24. aprila 2016 udeležile 20. Državnega prvenstva v twirlingu Slovenije, katero je tokrat potekalo v Rogaški Slatini. Pred tem so se že udeležile dveh kvalifikacijskih tekmovanj, kateri sta potekali 16. januarja 2016 v Zagorju ob Savi in 2. aprila 2016 v Kopru.

V sklopu jubilejnega tekmovanja so v sobotnem dnevu tekmovali novinčki, kateri so že v njihovi prvi tekmovalni sezoni s sabo domov odnesli medalje. Neja Feguš je v kategoriji solo novinci 7 let osvojila SREBRNO medaljo, prav tako je osvojila SREBRNO medaljo njena klubska kolegica Lorena Viher, katera je tekmovala v kategoriji solo novinci 8 let. BRONASTO medaljo pa je domov odnesla Nika Škrjanec, katera je tekmovala v kategoriji solo novinci 9 let.

Starejše klubske članice so se prav tako zelo izkazale, saj so tudi one domov odnesle medalje. V kategoriji nivo 1 solo pari ml. mladinci sta osvojili 1. mesto Urška Dunaj in Sara Vajs, 1. mesto sta prav tako osvojili tudi Kaja Zabavnik in Lucija Mesarič v kategoriji nivo 1 solo par ml. deklice in dečki. Urška Dunaj in Sara Vajs, sta okrog vratu obesile še eno SREBRNO medaljo v kategoriji nivo 1 freestyl par ml. mladinci. V nedeljo je tekmovala tudi njihovo ekipa v kategoriji nivo 1 team mladinci, katera je bila v sestavi: Urška Dunaj, Urška Sever, Lucija Mesarič, Kaja Zabavnik in Lea Zabavnik, športnice pa so osvojile bronasto medaljo.

Twirlerke se po dolgi tekmovalni sezoni že sedaj pripravljajo na zadnjo tekmovanje, katero bo mednarodno - SLOVENIA OPEN tekmovanje in bo potekalo v mesecu juniju.

Celotno sezono pa bodo športnice zaključile z zaključnim nastopom za starše in sorodnike ob koncu meseca junija. Twirling klub Ljutomer lahko tudi spremljate na njihovi Facebook strani - Twirling klub Ljutomer.​


Več v Šport