Sindikat delavcev Radgonskih goric na izletu na Kras

Z vodstvom podjetja, sindikat Radgonskih goric goji dober socialni dialog

Prlekija-on.net, četrtek, 28. april 2016 ob 09:51
Delavci Radgonskih goric na Krasu

Delavci Radgonskih goric na Krasu

Že zdavnaj so minila blesteča leta, ko so cvetela podjetja v katerem so bili močni sindikati s vplivom in besedo, ko so se ustvarjali socialni dialogi in sprotno reševali  morebitni problemi ob delu. In mogočne tovarne, ki so se ustvarjale na temeljih delavca in njegovih pravic, brez »tajkunizacije«, goljufij, pohlepa in kraje. Beseda delavca je takrat nekaj veljala, sindikat pa je imel močnejši vpliv in podjetja niso tako hitro propadala, ohranjalo se je delo in zaposlitev preprostega delavskega razreda.

V sindikatu delniške družbe Radgonske gorice, katero članstvo šteje 69 članov se že vrsto let trudijo in ohranjajo dobre odnose, predvsem na povezavi sindikata in vodstva radgonskih goric, ter samih članov in članic sindikata. Sindikat radgonskih goric z predsednikom Otmarjem Babičem se že vrsto let trudi in nekako želi, da bi po najboljši moči nudil svojim članom in članicam po potrebi sindikalno pravno pomoč, denarno pomoč delavcem, ki so dalj časa zaradi bolezni odsotni z dela, že vrsto let pa svoje člane ob koncu leta obdarujejo z darilnim bonom, nežnejši spol v svojem članstvu pa osrečijo s pozornostjo ob njihovem prazniku dan žena. Nekako tradicionalno pa se vsako leto organizira sindikalni izlet, kateri ima cilj, da še bolj povezuje in druži zadovoljstvo svojega članstva.

Prav v ta namen je bil zadnji torek v mesecu aprilu namenjen za sindikalni izlet delavcev sindikata radgonskih goric. Tokrat jih je ob organizaciji in vodenju Turistične agencije Dejana Dvoršaka iz Lomanoš pot vodila na Kras, kjer so si ogledali pršutarno Lokev na Krasu in okušali njihove cenjene proizvode ob degustaciji kraškega terana. Le streljaj stran so si ob strokovnem vodenju in razlagi ogledali eno najstarejših naravnih lepot v Evropi in turistični biser Slovenije, jamo Vilenico. Obiskali so tudi vojaški muzej Tabor, katerega je lastnik, svetovno znani zbiratelj vojaških muzejskih eksponatov Srečko Roze, njegova obsežna zbirka zajema orožje, uniforme in bojno opremo iz časov 1. svetovne vojne, soške fronte, 2. svetovne vojne, nasprotnikov N.O.G. ameriške vojske, sovjetske rdeče armade, partizanov, ter vojaških uniform skozi čas zgodovine. Da pa ne bi bil dan prekratek so svojo bližino in čas še izkoristili s panoramsko vožnjo po kraju slovenskega ponosa in najstarejši zibelki rejništva konjev Lipicancev, Kobilarne Lipice, katera je bila ustanovljena daljnega leta 1580. S lepimi spomini in občutki tega dne so se vrnili domov v poznih večernih urah.

Marjan Slavič


Več v Družabno