Croquembouch Anko popeljal med osem najboljših tekmovalcev MasterChefa

Anka se je še enkrat več izkazala takrat, ko je bilo to najbolj potrebno

Prlekija-on.net, petek, 29. april 2016 ob 17:20
Anka med pripravo croquemboucha

Anka med pripravo croquemboucha

Tekmovalce je v zadnji oddaji MasterChef Slovenije čakal zanimiv izziv izven kuhinje, kjer so bili razdeljeni v dve skupini. Kuhali so za prave slovenske kavboje, pripraviti pa so jim morali sočne steake. V vlogi vodje rdeče skupine, se je tokrat morala preizskusila tudi Anka.

Naloga skupin je bila, da za svoje goste v 60 minutah pripravijo steake z dvema prilogama in omako. Kavboji so nato odločili, katera skupina je naredila boljše steake, odločili pa so se za modro skupino, člani rdeče z vodjo Anko pa so s tem morali na individualni izziv.

Pred tekmovalci je nato bil nov izziv: na pultu jih je pričakal mystery box, v katerem so bile žive sestavine. Pod njimi so bile žive rakovice in njihova naloga je bila, da v 60 minutah pripravijo jed iz njih. Naloga je bila še posebej zahtevna za Anko, ki je vegetarijanka, pri pripravi rakovice, ki so jo morali še živo položiti v vrelo vodo, pa je Anka morala premagati še sama sebe, kot je dejala. Anka je le stežka premagala to oviro in pripravila rakovico, sodniki pa njene jedi niso niti poizkusili, tako da jo je ponovno čakal izločitveni test.

V izločitvenem testu je nato tri, poleg Anke še Jeleno in Luka, čakala še najbolj dolgotrajna in zapletena naloga, ki je bila že lani strah in trepet MasterChefa: priprava croquemboucha. Zanimiva in nenavadna sladica tako po imenu kot po izgledu, pa ni zmedla Anke, ki se je še enkrat več izkazala takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Izmed trojice je pripravila najboljši croquembouch, tako da si je prislužila pot na balkon in uvrstitev med osem najboljših tekmovalcev, ki ostajajo v igri za pokal in 50.000 evrov.


Več v Družabno