Nogometaši ŠNK Radgona nadaljujejo svojo serijo

Tudi Dokležovje brez možnosti na Tratah

Prlekija-on.net, nedelja, 1. maj 2016 ob 15:18
ŠNK Radgona - Dokležovje

ŠNK Radgona - Dokležovje

Potem ko je pred tednom dni ekipa ŠNK Radgona, v I. MNL Murska Sobota, kar 5:1 premagal Aqua Ižakovci, je podobna usoda tokrat doletela tudi sosede iz Dokležovja. Na gostovanju pa radgonskih Tratah so namreč razigrani gostitelji, igralci ŠNK Radgona kar 4:0 (2:0) premagal tudi Dokležovje.

Po pričakovanju je radgonska ekipa že od začetka pritisnila proti golu nasprotnika in že v 7. minuti so se domači veselili, saj je prvič na tej tekmi zadel Jernej Karba. Naslednjih dvajset minut igre se je nasprotnik uspešno branil, vendar v 31. minuti zopet podlegel premoči belo-plavih, ki so tokrat igrali v belem. Za rezultat polčasa, 2:0, je zadetek zabil hitronogi Gregor Merdaus, s čem je potrdil, da bo tudi Dokležovje, ki je pred tednom dni presenetil takrat vodilno Slatino, brez možnosti na Tratah.

To se je v nadaljevanju tudi potrdilo, saj se je dobra igra domačih nadaljevala tudi v 2. polčasu, ko so si ustvarili kar nekaj priložnosti, seveda pa so tudi gostje imeli nekaj polpriložnosti. Znova je vratar Dokležovja Boštjan Maučec moral po žogo v mrežo v 61. minuti, ko se je drugič na tekmi med strelce vpisal Jernej Karba, ki je dosegel pravi evrogol. Trener Dolgov je v drugem polčasu od 56. minute dalje opravil vseh pet menjav, a se je potrdilo, da je radgonska klop kar dolga. In v 85. minuti je zadel še Jan Klobasa, s čemer je tudi postavil končni rezultat pete zmage pomladi.

Tekmo ŠNK Radgona – Dokležovje 4:0 (2:0) so pred kakšnih 130 gledalcev sodili Andrej Tratnjek (Murska Sobota), Andrej Marič (Rogašovci) in Jožef Gabor (Martjanci), delegat pa je bil Jožef Čerpnjak iz Murske Sobote.

ŠNK Radgona - Dokležovje 4:0 (2:0)

ŠNK Radgona: Miha Starovasnik, Gregor Merdaus (od 64. Denis Kolarič), Daniel Sovec, Tilen Klobasa (od 76. Matej Hajdinjak), Kristjan Kolarič (od 56- Uroš Krajnc), Uroš Pörš, Aljaž Kocet, Jan Klobasa, Jernaj Karba (od 64. Simon Kozar), Borut Uhan, Blaž Lehko (od 56. Jože Kaučič. Trener: Nenad Dolgov.

Dokležovje: Boštjan Maučec, Dragan Zečević, David Balažic, Andrej Horvat, Borut Ropoša, Tilen Kreft, Aljoša Cipot (od 64. Luka Lukač), Rajko Ropoša, Cvetko Antolin (od 80. Martin Horvat), Dejan Slana, Blaž Fras (od 20. Danijel Kozar). Trener: Dušan  Vogrinčič.  

Zanimivo je omeniti, da so nogometaši ŠNK Radgona v treh minulih tekmah premagali vse tri ekipe iz občine Beltinci, in sicer Gančane 3:0, Aqua Ižakovce 5:1 in sedaj Dokležovje 4:0, torej s skupno gol razliko 12:1. To je sicer tudi edini zadetek, ki ga je radgonski vratar prejel to pomlad, saj so fantje na šestih tekmah zmagali, edino neodločeno (0:0) je bilo v Puconcih.

Na derbiju dveh vodilnih mladinskih ekip, so mladi Radgončani 2:1 (1:1) slavili tudi v Gančanih. Res je bilo tesno, saj so gostitelji po vodstvu ŠNK Radgona (Tilen Klobasa, v 26. minuti), v 33. minut, iz kazenskega strela izenačili na 1:1. Toda pred zadnjim sodnikovim piskom pa je v 90. minuti zmago varovancem trenerja Slobodana Đurića prinesel Denis Kolarič. Tako so mladinci iz Gornje Radgone samo potrdili, da so najboljši v ligi, kjer so že prej suvereno osvojili 1. mesto in se bodo potegovali za uvrstitev v II. Slovensko mladinsko ligo.


Več v Šport