Veržej si je s točko tudi teoretično zagotovil igranje v drugi ligi naslednjo sezono

Farmtech Veržej - TKK Tolmin 1:1 (1:0)

Prlekija-on.net, torek, 3. maj 2016 ob 13:20
Farmtech Veržej

Farmtech Veržej

V 24. krogu 2. SNL, se je Farmtech Veržej doma pomeril z ekipo TKK Tolmin in prekinil dolg niz porazov na domačem igrišču. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, Veržej pa si je s to točko tri kroge pred koncem tudi teoretično zagotovil igranje v drugoligaški konkurenci v sezoni 2016/17.

Veržej je povedel v 24. minuti, ko je eden izmed gostujočih nogometašev v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo točko, od koder je bil uspešen Arpad Vaš, ki je nekoliko pozneje iz prostega strela zatresel še okvir vrat. Tudi gostje so nato imeli priložnost za zadetek z bele točke, ko je v 38. minuti Rok Ropoša v kazenskem prostoru podrl gostujočega nogometaša. Z bele točke je streljal Tine Zornik, a je vratar Matej Andrejč strel ubranil.

V drugem polčasu so nato gostje, ki se še borijo za obstanek v ligi, vseeno prišli do izenačenja, ko je 81. minuti zadel Dejan Sokanović. Veržej je tekmo končal z igralcem manj, saj je v 84. minut Nino Kouter prejel drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča.

V soboto sledi gostovanje v Kranju proti NK Zarici.

Farmtech Veržej - TKK Tolmin 1:1 (1:0)
150; Vaš 24. (11-m); Sokanović 81.
RK: Kouter 84.

Farmtech Veržej: Andrejč, Polajžer, Živko, Lešnik (70./Mauko), Čuk, Vok, Trstenjak, Petek (87./Kaučič), Koute, Vaš, Ropoša (58./Šauperl)

TKK Tolmin: Simčič, Slavec, Kucalović, Šuligoj, Zornik, Kavčič, Rakušček, Kuraj (73./Jarc), Sokanović De., Jarc, Sokanović Da.

Ostale tekme:
Roltek Dob - Kalcer Radomlje 2:3 (0:1)
Ankaran - Zarica Kranj 0:1 (0:0)
Triglav Kranj - Šenčur 1:0 (1:0)
Aluminij - Drava Ptuj 8:0 (3:0)


Več v Šport