10. tradicionalni Dan prijateljstva pri Mali Nedelji

Na pohod prijateljstva se je podalo okrog 240 otrok in 30 spremljevalcev

Prlekija-on.net, petek, 6. maj 2016 ob 17:07
Dan prijateljstva pri Mali Nedelji

Dan prijateljstva pri Mali Nedelji

Vrtec Mala Nedelja je na sončen majski petkov dan pri Mali Nedelji spet združil kar lepo število otrok iz vrtcev Mala Nedelja, Cezanjevci, Stara Cesta, Ljutomer, Stročja vas, Cven, Razkrižje, Križevci in Veržej. Ob spremstvu ljutomerskih policistov, ki so skrbeli za varno pot, se je na pohod prijateljstva podalo okrog 240 otrok in 30 spremljevalcev.

Pot nas je vodila malo po ravnem, malo po bregih in po dobri uri razgibanega pohoda in prijetnem božanju toplih sončnih žarkov ter opazovanju lepot narave smo prispeli na cilj. Druženje po pohodu se je nadaljevalo na igrišču pred vrtcem, kjer je male in velike pohodnike čakalo okrepčilo v obliki sadja in napitka. Druženje med otroki in strokovnimi delavci iz različnih vrtcev je bilo posebno doživetje in užitek. Preden pa smo se za leto dni spet poslovili, smo zapeli še himno Prijateljstvo in zaplesali ob prijetnih ritmih.

Prijetna melodija, ki je spremljala naše že tradicionalno srečanje pa še vedno odmeva v ušesih: "Pojdi kamorkoli, pojdi vsepovsod, a v srcu svojem gradi si prijateljstvo."

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca Mala Nedelja


Več v Najmlajši