Vandali so se znesli nad ogledalom

Še sreča je, da se doslej ni zgodila kakšna večja prometna nesreča

Jože Žerdin, nedelja, 8. maj 2016 ob 08:37
Uničeno prometno ogledalo

Uničeno prometno ogledalo

Čeprav so varnostne in cestno prometne razmere v beltinski občini na zavidljivi ravni, za kar skrbi policija, je v zadnjem času sicer opaziti, da vandali poškodujejo ali uničijo prometne znake ali smernike ob cestah, tarča vandalov pa so tudi grafiti in uničevanje ogledal, ki so postavljena v prometnih in drugih križiščih.

So pa se varnostne razmere v veliki meri izboljšale tudi ob bdenju in delu Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Beltinci, ki je ob pomoči občine Beltinci in policijske postaje Beltinci po vaseh beltinske občine postavili merilnike hitrosti in druge opozorilne znake, da bi s tem pripomogli za zmanjšanje prometnih nesreč.

V vasi Bratonci so se vandali znesli nad ogledalom, ki je postavljeno v križišču ceste, ki pelje skozi vas proti Dokležovju. Ogledalo je voznikom in ostalim udeležencem v prometu bilo v veliko pomoč, predvsem zaradi preglednosti na cesti in varnosti na cesti. Slika je klavrna in sedaj se morajo vozniki znajti vsak po svoje, da varno pripeljejo iz smeri Športno rekreacijskega centra Bratonci na glavno prometno cesto. Na potezi so odgovorni za prometno varnost, da v čim krajšem možnem času, ogledalo uredijo, da bo potem služilo svojemu namenu. Še sreča je, da so vozniki vestni in vidijo napako, da je ogledalo uničeno, zato se na cesti znajdejo vsak po svoje.


Več v Črna kronika