Tujcu zaradi prekoračitev hitrosti 5.250 evrov kazni in 55 kazenskih točk

Madžarski državljan je v naselju Sebeborci v roku osmih ur kar 13 krat prekoračil največjo dovoljeno hitrost

Prlekija-on.net, petek, 13. maj 2016 ob 12:33
Policija

Policija

Na pobudo občanov Sebeborcev so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota v soboto, 30. aprila, med 7.00 in 15.30 uro v naselju Sebeborci, izvajali meritve hitrosti z Multaradarom C. Omejitev hitrosti v naselju je s prometnim pravilom omejena na 50 km/h. Med izvajanjem meritev je bilo ugotovljenih 57 prekoračitev hitrosti, pri tem je bila najvišja ugotovljena prekoračitev 88 km/h.

Med vsemi ugotovljenimi prekoračitvami hitrosti, je vozilo tujih registrskih številk, v navedenem času prekoračilo največjo dovoljeno hitrosti kar 13-krat. Voznik vozila tujih registrskih številk je bil kasneje izsleden in zaustavljen ter povabljen na PPP Murska Sobota, kjer je bil z njim opravljen razgovor, v katerem je priznal, da je v vseh primerih upravljal z vozilom.

Madžarskemu državljanu je bilo zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdanih 13 plačilnih nalogov. Skupna izrečena globa je bila 5.250 evrov in s tem dodeljenih 55 kazenskih točk. Tujec je polovično globo poravnal v roku v celoti.

V skladu z določili Zakona o prekrških so bili ostalim kršiteljem zaradi kršitev določil 1. točke 1. odstavka 46. člena ZPrCP poslani plačilni nalogi.


Več v Črna kronika