Stanovalci soseske so prepričani, da mačke nekdo namenoma zastruplja

Vse so poginile hitro, v hudih mukah in bolečinah

Prlekija-on.net, petek, 20. maj 2016 ob 08:54
Koga motijo mačke v Ljutomeru?

Koga motijo mačke v Ljutomeru?

Pred dnevi smo že pisali, da v Ljutomeru očitno nekdo zastruplja mačke, saj je na Razlagovi ulici v mukah poginilo že šest mačk, tri mačke pa še vedno pogrešajo. Stanovalci soseske so prepričani, da jih nekdo namenoma zastruplja, saj so vse poginile hitro, v hudih mukah in bolečinah.

Kot je za Planet TV povedala Gabrijela Mulec, je njena mačka prišla domov v mukah. "Imela je izbuljene oči, vrelo ji je notri, umrla je v dnevni sobi ..." Verjela bi, da je šlo za naključje, če bi bil osamljen primer. A ni. V ulici je v enem tednu poginilo že šest mačk, ena je ob obisku snemalne ekipe še vedno ležala na bližnjem travniku. Domačini sumijo, da jih nekdo zastruplja, najverjetneje s hrano. Lea Žido iz Društva za zaščito živali Pomurja je ob tem povedala, da se je en gospod spomnil, ko je šel na sprehod, da je našel odvrženo hrano, klobaso, ampak takrat še ni posumil, da bi lahko bila zastrupljena.

Občanka je truplo mačke že odnesla na veterinarsko postajo, od koder so jo poslali na obdukcijo, analize pa bodo znane v kratkem. Takrat se bo lahko ukrepalo naprej. Dogajanje spremlja tudi murskosoboška policija, saj so prejeli prijavo in bodo ustrezno ukrepali na podlagi rezultatov obdukcije, je ob tem povedala Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota.

Bližnja soseda Andreja Babič, je povedala, da so že pred leti izginjale mačke, saj so njim izginile tri, Mulčeva pa je odločena, da je tega dovolj, da se to končalo ter da bo krutega storilca razkrinkala.

Reportažo Planet TV si lahko ogledate v spodnjem videu.



Več v Črna kronika