V občini Beltinci odprli informacijsko točko za Rome

Namenjena je (brezplačni) pomoči pri izpolnjevanju raznih vlog, svetovanju pri osnovnih birokratskih ovirah, informiranju, možen pa je tudi dostop do spleta

Prlekija-on.net, nedelja, 22. maj 2016 ob 14:40
Odprtje info točke

Odprtje info točke

Z 18. majem je Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks so.p., Beltinci odprl novo poglavje v delovanju. V sodelovanju z Občino Beltinci in ob podpori CSD Murska Sobota so namreč v pritličnih prostorih občinske stavbe v Beltincih odprli posebno informacijsko točko za Rome. Namenjena je (brezplačni) pomoči pri izpolnjevanju raznih vlog, svetovanju pri osnovnih birokratskih ovirah, informiranju, možen pa je tudi dostop do spleta.

Info točka je odprta vsako sredo med 12.00 in 15.00, svetovali in pomagali pa bodo zaposleni in prostovoljci iz socialnega podjetja, društva Prijlika (koordinatorja projekta) ter Društvo prijateljev agrarne ekomomike.

K obisku so seveda vabljeni tudi ostali občani, saj bodo po najboljših močeh pomagali vsem, ki se bodo obrnili na njih. Obseg delovanja same info točke pa bodo predvidoma prihodnje leto ob preselitvi v večje in obnovljene prostore stare železnine, tudi uradno razširili na potrebe celotne populacije.


Več v Kultura in izobraževanje