Teden ljubiteljske kulture v vrtcu Mala Nedelja

V tednu ljubiteljske kulture so ustvarjali tudi najmlajši

Prlekija-on.net, torek, 24. maj 2016 ob 09:04
Teden ljubiteljske kulture v vrtcu Mala Nedelja

Teden ljubiteljske kulture v vrtcu Mala Nedelja

V vrtcu Mala Nedelja smo v petek, 20. 5. 2016 pripravili sklepno prireditev ob tednu ljubiteljske kulture. Ves teden smo ustvarjali, povabili različne goste. Tako smo našo prireditev povezali skozi dneve in dejavnosti, ki so potekale. Pred vrtcem na ploščadi smo pripravili razstavo otroških del (risbic, izdelkov iz gline, izdelkov iz odpadnega materiala,...).

Skozi cel teden so se dejavnosti med seboj prepletale: izdelava lutk, izdelava bobnov, ustvarjanje na temo Afrika in njihovi plesi, senčne lutke, igranje na male ritmične instrumente, risanje s peskom, slikanje, mini gledališče, ko lutke oživijo, galerija in postavitev slik …

V goste smo povabili učitelja in kiparja Mitja Staneka, ki nam je povedal, kako se oblikuje iz gline, kakšen je postopek in vsi smo izdelali svoj izdelek, ki ga bomo v komori spekli in odnesli domov.

Medse smo povabili folklorno skupino (Društvo upokojencev Ljutomer), ki nam je predstavila splet plesov in na koncu smo z njimi lahko vsi zaplesali. V petek na sklepni prireditvi, ki je potekala pred vrtcem so si naši gostje lahko pogledali razstavo, ki smo jo pripravili in kratek kulturni program. Povezali smo ga v sklop dejavnosti, ki so potekale čez cel teden. Tako so otroci nastopali z različnimi točkami. Program so nam popestrili predstavniki mlade folklorne skupine domačega KD in rezbar, Ciril Hojnik. V  galeriji je poleg otrok imela razstavljene svoje fotografije vzgojiteljica Ksenija Kolar. Na naši prireditvi pa niso manjkali gostje z lokalne skupnosti, Mira Rebernik Žižek iz JSKD OI Ljutomer, ravnateljica šole Breda Žunič, Branko Košti, ki nas pridno spremlja in sodeluje z multimedijskim portalom Prlekija. Med nami je bil tudi en dedek. Ker pa po vsaki prireditvi paše nekaj dobrega, so za to poskrbele prostovoljke KO RK Radoslavci in nam pripravile slastne palačinke, s sladoledom in jagodami. Za domov smo dobili zloženke IGRAJMO SE VARNO in vsak eno liziko. Tudi kulturnega jabolka smo se zelo veselili, ki ga je za nas prinesla gospa Mira. Ob zaključku smo vsi skupaj zaplesali in se s predstavnico JSKD naučili, kako se na glas zavriska. Ponavljali smo tolikokrat, da nam je na koncu uspelo.

Preživeli smo prečudovit dan na prostem ob druženju različnih generacij. Med seboj smo se veselili in si obljubili, da si kaj podobnega še pripravimo.

Liljana Peršak
Foto: Branko Košti


Več v Najmlajši