Največ zabave, dosežki v drugem planu

Osmič so pripravili medgeneracijski športno-zabavni maraton

Prlekija-on.net, petek, 27. maj 2016 ob 10:03
V Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona je tudi letos v drugi polovici maja, potekala tradicionalna medgeneracijska prireditev. Vsako leto, že osmič zapored, so na zabavni način v športnih igrah svoje moči pomerili otroci iz Vrtca Manka Golarja, mladi iz Varstveno delovnega centra, enota Gornja Radgona in stanovalci DSO-GR d.o.o. Letos so k sodelovanju povabili tudi radgonsko bivalno enoto SZV Hrastovec in kot posebno zanimivost predstavili »slackline«, hojo po napetem traku.

Mag. Marjan Žula, direktor Doma, je prvi dan tega medgeneracijskega srečanja uvodoma pozdravil vse sodelujoče. Poudaril je, da namen teh športnih iger ni samo v tekmovalnosti in zmagi, marveč je veliko bolj pomembno druženje vseh generacij, dobro počutje in na zabaven način popestriti vsakdan. Povedal je, da so se letos dogovorili za manjše spremembe, saj sodelujoči udeleženci niso tekmovali ekipno po pripadnosti organizaciji, marveč so »športna moštva« bila sestavljena mešano ter so posamezne barve (rdeča, rumena, modra in zelena) označevale ekipe. Zaželel je veliko športne sreče vsem tekmovalcem, vsem tistim, ki pa so prišli spremljat dogajanje in navijat za tekmovalce pa obilo užitka in zabave.

Nato je predal besedo Matjažu Zupancu, ki je skrbel za tehnični potek prireditve, pravila, sodniške odločitve ter evidenco rezultatov, petdnevnega tekmovanja. Zadnji dan poteka tega medgeneracijskega druženja je moderiranje oziroma povezovanje zopet, tako kot vsako leto doslej je prevzel humorist Samo Tuš-Korl. Na humorno in šaljivo obarvan in zabaven način je poskrbel, da so se v športno zabavnih igrah pomerili še zaposleni sodelujočih organizacij v vlečenju vrvi, skakanju v vrečah in igri »med dvema ognjema«. V avli Doma je med dvema stebroma bil razpet trak, kjer sta v hoji po njem in prikazu pravih akrobacij, navduševala Luka Korc in Dejan Trofenik. Udeleženci maratona so se lahko tudi preizkusili v tej novi športni disciplini, vendar kot je hudomušno povedal direktor, stanovalcem Doma tega ne priporočajo.

Zaključek enotedenskega druženja otrok, mladine, odraslih ter ostarelih je potekal ob slovesni razglasitvi rezultatov ter podelitvi priznanj vsem organizacijam – udeleženkam, ki so jih prejeli iz rok podžupana občine Gornja Radgona, Roberta Žinkoviča. Listini sta prejela tudi najmlajši sodelujoči tekmovalec in najstarejša udeleženka in zanimivo je, da je med njima razlika v starosti več kot 90 let. Prav vsi tekmovalci in tudi navijači pa so prejeli lične medalje, ki so jih izdelali v VDC. Predvsem otroci iz Vrtca Manka Golarja ter seveda tudi ostali prisotni so se nazadnje razveselili še sladoleda, ki vsako leto pomeni zahvalo za sodelovanje in dejanski konec prijetnega druženja v športno zabavnem duhu, in ki je preraslo v tradicijo ter na prijeten način združuje vse generacije.


Več v Družabno