Zazvenela je ljudska pesem jubilantom

Zvoki tamburic ljutomerske Bisernice v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, petek, 27. maj 2016 ob 10:29
Bisernica DU Ljutomer v DOSOR-ju

Bisernica DU Ljutomer v DOSOR-ju

»Kolko kaplic, tolko let...« sta zapeli Biserka in Janica, ob njiju pa na tamburice zaigrala ostala peterica tamburaške skupine »Bisernica«, jubilantkam in jubilantom DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki so svoj rojstni dan praznovali v letošnjem mesecu maju. Bilo jih je skupno šestnajst.

Tradicionalno vsakomesečno praznovanje rojstnih dni sta gospodinja Stanka Fras in delovna terapevtka Vesna Razboršek za letošnji peti mesec v letu pripravili v četrtek, 26. maja dopoldne. V goste sta povabili sedemčlansko tamburaško skupino »Bisernica«, ki deluje pri Društvu upokojencev Ljutomer že 35 let. Njen strokovni vodja je Marjan Črešnjovnjak, kot solist pa prepeva Janez Forjan. Igrajo in pojo slovenske ljudske pesmi, pa tudi dalmatinske, kot tudi Avsenikove in Slakove. Se pa na njihove ubrane zvoke da tudi plesati, kar se je zgodilo na DOSOR-jevem praznovanju v veliki restavraciji.

Na mizo slavljenk in slavljencev je delovna terapevtka Vesna že zjutraj pripravila ikebano iz sveže nabranih marjetic, nagovor vsem pa je namenila gospodinja Stanka. Še posebej je ta pozdrav bil namenjen 93-letni stanovalki Angeli Šijanec, ki je med tokratnimi slavljenci bila najstarejša, a okroglo 90-letnico je praznoval v maju stanovalec Jakov Pavlin. Vsi so prejeli simbolična darilca (etui za očala ali mobilec), ni pa seveda smela manjkati torta iz DOSOR-jeve kuhinje. Kot smo že omenili, so ob zvokih tamburic nekateri celo zaplesali, gostujoči glasbeniki pa so tokrat posebej zaigrali DOSOR-jevim gospodinjam, ki tako lepo skrbijo za dobro počutje stanovalk in stanovalcev.


Več v Kultura in izobraževanje