Aleš Ivanuša in Filip Kovačič evropska prvaka v breakdancu

Evropsko prvenstvo v breakdancu, hip hopu in electric boogiju 2016

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. junij 2016 ob 16:02
Aleš Ivanuša je postal evropski prvak v breakdancu

Aleš Ivanuša je postal evropski prvak v breakdancu

Od 9. do 12. junija je v Ostravi na Češkem potekalo Evropsko prvenstvo v breakdancu, hip hopu in electric boogiju 2016. V štirih tekmovalnih dneh se je tekmovanja udeležilo 2700 plesalcev iz 22-ih držav. Tekmovanje je bilo za vse starostne kategorije: otroci, mladinci, člani in člani 2. Na tekmovanje se je uvrstilo tudi 17 plesalcev Plesnega kluba Zeko. Osvojili so 5 medalj od tega 2 zlati in 3 srebrne.

Rezultati:
1. mesto ALEŠ IVANUŠA breakdance solo člani
1. mesto FILIP KOVAČIČ breakdance solo mladinci
2. mesto DAVID CIMERMAN breakdance solo člani
2. mesto Breakdance ekipa člani
2. mesto Breakdance ekipa mladinci
5. mesto DAVID COPOT breakdance solo mladinci
6. mesto JAKA SLEKOVEC hip hop solo mladinci
8. mesto ELIAS LJUBEC breakdance solo mladinci
8. mesto ENEJ KOPRIVEC breakdance solo mladinci
10. mesto Hip hop mala skupina člani 2
21. mesto PETRA RAJH breakdance solo mladinci
44. mesto URŠA ŠLIBAR hip hop solo deklice

"Zame je bila to zelo naporna tekma saj sem bil vodja Slovenske reprezentance ob enem pa še kar nekaj naših plesalcev na tekmi. Rezultati so odlični, nekako smo pričakovali medalje ampak nikoli ne veš. Pri breakdance članih smo imeli malo sreče saj sta bila David in Aleš vsak na svojem koncu razpredelnice in sta se prvič od kar tekmujemo lahko dobila le v finalu in vesel sem, da se je izšlo. Čudovito je gledati svoje plesalce, ko veš da bosta na koncu oba zadovoljna. FIlip je pri mladincih zmagal prvič, ima že nekaj izkušenj iz bojev za medalje in to je tudi izkoristil in uspel mu je rezultat kariere. Pri breakdance ekipah letos ni bilo velike konkurence, tako da smo vedeli da bo uspeh.
Presenetil je Jaka in postal prvi Prekmurec, ki je bil kadar koli v finalu kake velike tekme v Hip hopu. Med 80 mladinci se je prebil v finale in zasedel 6. mesto. Urša je odlično odplesala svoje prvo evropsko prvenstvo, uvrstila se je na 44. mesto kar je prva polovica od 100 plesalk, pri osmih letih je to odlična popotnica za naprej. Posebno vesel sem še za hip hop člane 2, to je kategorija nad 31 let. To je bila njihova 2 tekma nasploh, uspel jim je soliden nastop. Cilj je bil prehiteti vsaj eno ekipo, na koncu jim je uspelo premagati 2. Sedaj ko so videli za kaj gre imajo že večje cilje za prihodnje. Pohvala gre tudi trenerki, hip hop solistov Blažki Majer. Naslednji teden nas čaka še Evropsko prvenstvo za Disco dance in potem takoj državno prvenstvo," je ob tem povedal Dejan Zečevič.


Več v Šport