Grossmannov festival, ki se prične čez slab mesec, vabi k delavnicam

Tudi letos ponujajo sodelovanje v filmskih in igralskih delavnicah, uvajajo pa tudi Malo delavnico digitalnih filmskih učinkov (CGI) ter Delavnico filmskega bojevanja

Prlekija-on.net, torek, 14. junij 2016 ob 09:57
Festival bo potekal od 12. do 16. julija

Festival bo potekal od 12. do 16. julija

12. edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo zopet ponudila jagodni izbor fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov iz vsega sveta. Ob stalnih tekmovalnih kategorijah, ki jih priporoča Hudi maček, se bodo ozirali tudi v preteklost z izbranimi retrospektivami, ob tem pa gledali kultne klasike prihodnosti. Tudi letos pričakujejo številne filmske goste, ki bodo predstavljali svoje filme in s katerimi bo moč pokramljati ob kozarčku vina.

Tudi letos ponujajo sodelovanje v filmskih in igralskih delavnicah, uvajajo pa tudi Malo delavnico digitalnih filmskih učinkov (CGI) ter Delavnico filmskega bojevanja.

Rok prijave za Malo delavnico groze je 1. julij, za Malo delavnico filmskih učinkov pa 4. julij. Delavnica filmskega bojevanja vpisuje do zapolnitve mest, zato je potrebno s prijavami pohiteti. Prijavite se lahko tukaj.

Letos kampiranje kot POOL-CAMPING
Oglejte si:
Bogat arhiv preteklih izvedb festivala
Grossmannov festival, ki se je uveljavil kot najpomembnejši žanrski filmski festival v vzhodni in južni Evropi, pridobiva tudi značaj poletnega festivala. Kampiranje je zato letos prvič razširjeno na lokacijo ob ljutomerskem bazenu, kot POOL-CAMPING! Obiskovalci bodo lahko za pičle 3 evre kampirali in se kopali v urejenem ljutomerskem letnem kopališču.

Iz vročine bo seveda moč pobegniti na številne filmske projekcije in dogodke povezane s filmom, ali se udeležiti spremljevalnega programa, ki bo zajemal glasbene, subkulturne in druge umetniške dogodke in razstave. Gostje in obiskovalci pa bodo lahko tradicionalno okušali vrhunska vina in sodelovali pri izboru najboljše kapljice, ki bo prejela naziv Hudi maček - Vinski šampion.

Filmske projekcije in nekateri drugi dogodki programa bodo simbolično plačljivi. Več o programu in filmskih gostih na festivslu, ki bo potekal od 12. do 16. julija, pa bomo objavili kmalu.


Več v Glasba in film