V obsežni preiskavi zasegli konopljo, kokain, amfetamin, tablete ekstazija, LSD in pištolo

Preiskovali so tri hudodelske združbe, ki so bile dobro organizirane, delovale dolgoročno ter kontinuirano izvrševale kazniva dejanja iz področja delikvence prepovedanih drog

Prlekija-on.net, torek, 21. junij 2016 ob 10:20
Zasežen kokain

Zasežen kokain

Kriminalisti PU Murska Sobota so od meseca avgusta 2015 preiskovali več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po I. in III. odstavku 186 čl. KZ-1 in več kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog po I. odstavku 187. Člena KZ-1.

Preiskovali so tri hudodelske združbe, ki so bile dobro organizirane, delovale dolgoročno ter kontinuirano izvrševale kazniva dejanja iz področja delikvence  prepovedanih  drog. V navedenem obdobju je bilo storjenih preko 100 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Organizacija preprodaje je potekala od treh večjih dobaviteljev, preko treh organizatorjev preprodaje na drobno do več uličnih preprodajalcev. Skupaj je bilo osumljenih 24 oseb, starih med 22 in 47 let.

16. junija so policisti in kriminalisti opravili 19 hišnih preiskav na različnih lokacijah na območju PU Murska Sobota 13, PU Maribor 1, PU Celje 1 in PU Ljubljana 4.

17. junija je bilo 12 osumljenih privedenih k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper 11 oseb odredil pripor, zoper eno osebo pa hišni pripor. Večino osumljenih je bilo že predkaznovano za omenjena kazniva dejanja. Zoper eno osebo je bilo razpisano iskanje in je bil prijet 21. junija, danes bo pa priveden k preiskovalnemu sodniku.

V času preiskovanja, vključno s hišnimi preiskavami je bilo zasežene 5 kg prepovedane konoplje »skunk«, 220 g kokaina, 20 g amfetamina, nekaj tablet ekstazija, nekaj LSD-ja in ena pištola, cal. 7,65. Vrednost zasežene prepovedane droge pri prodaji na drobno znaša okrog 70.000 evrov.

Spodaj lahko prisluhnete tonskemu posnetku vodje Sektorja kriminalistične policije Bojana Rousa.



Več v Črna kronika