Župan Miroslav Petrovič je podelil Zlate petice odličnim devetošolcem

Zlate petice sta si prislužili dve učenki in štirje učenci

Branko Košti, četrtek, 23. junij 2016 ob 20:46
Župan podelil Zlate petice

Župan podelil Zlate petice

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je v sredo, 22. junija, v Beli dvorani KUS, pripravil sprejem za učence OŠ Sveti Jurij, kateri so vseh devet razredov zaključili z odličnim uspehom. Ob prisotnosti staršev, ravnatelja šole Marka Kranerja in razredničarke 9. razreda Bojane Kronvogel, je Barbari Brumen, Karolini Senčar, Matjažu Miru, Roku Voharju, Teu Vajsu in Tomažu Vrzelu, izročil Zlate petice, knjižne nagrade in cvetje. Darilo v zahvalo sta od župana prejela tudi ravnatelj in razredničarka.

V uvodnem nagovoru je župan nagrajencem čestital za doseženi uspeh in izrazil prepričanje, da jim je OŠ Sveti Jurij dala dobro popotnico, kar ne nazadnje dokazuje nacionalni preizkus znanja, kjer je šola dosegla ocene nad slovenskim povprečjem, zato naj kar pogumno stopijo na pot nadaljnega šolanja. Zahvalil se je tudi učiteljem, ki so se vseh devet let  skupaj z učenci trudili za uspeh in tudi staršem za vzpodbudo in ustvarjanje pogojev za učenje. Učence je pozval, da tudi po zaključenem šolanju ne pozabijo na domači kraj in naj se vanj vračajo, bodisi kot občani ali kot obiskovalci.

Ravnatelj Marko Kraner je nagrajence predstavil kot uspešne ne samo v znanju, temveč tudi na drugih šolskih in izvenšolskih področjih. Zahvalil se je županu za sprejem in Občini za ustvarjanje optimalnih pogojev za uspešno delovanje šole. Razredničarka 9. razreda Bojana Kronvogel je izrazila upanje, da se bo z učenci srečevala tudi v času njihovega nadaljnega šolanja in dobila povratne informacije ter jih pozvala, naj bodo vztrajni, saj so njihove sposobnosti velike, kar so dokazali z uspehom v osnovni šoli. Županu za sprejem in kolektivu šole za kvalitetno uspešno delo z učenci se je zahvalila tudi predstavnica staršev.

Sprejem se je zaključil s pogostitvijo v Kleti vina in besed, vendar so učenci z gosti nazdravili samo s sokom.


Več v Kultura in izobraževanje