Glasbene šole po državi sočasno izvedle himno Republike Slovenije

Izjemen glasbeni projekt, v katerem je sodelovalo 54 glasbenih šol po vsej Sloveniji, tudi Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 24. junij 2016 ob 17:55
Prireditev ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva

Prireditev ob 200-letnici javnega glasbenega šolstva

V luči praznovanja 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije je na pobudo predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju z Zvezo slovenskih glasbenih šol nastal izjemen in edinstven glasbeni projekt v čast Republiki Sloveniji. Z njim Zveza slovenskih glasbenih šol obeležuje tudi dvesto let delovanja javnega glasbenega šolstva pri nas, častni pokrovitelj osrednje svečanosti, ki jo bodo ob tem pripravili 13. novembra 2016 v Cankarjevem domu pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

24. junija je tako točno ob 15. uri 54 glasbenih šol po vsej Sloveniji hkrati izvedlo dve skladbi, in sicer himno Republike Slovenije ter skladbo Moja dežela avtorjev Janija Goloba (glasba) in Dušana Velkaverha. Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je skladbi zvedla na Glavnem trgu v Ljutomeru. Himno je zaigral pihalni orkester, ki ga vodi Simon Novak, pesem Moja dežela pa je zapel mladinski pesvski zbor glasbene šole, ki ga vodi Romana Rek.

S tem so obeležili 25. obletnico samostojnosti Republike Slovenije in dvesto let javnega glasbenega šolstva pri nas. Na prireditvi so se predstavili še nekateri solisti, ob koncu šolskega leta pa so vsem podelili spričevala. Vsem je lepe počitnice zaželel tudi ravnatelj Stanislav Lašič.


Več v Kultura in izobraževanje