Župan Miroslav Petrovič sprejel uspešne učence in njihove mentorje

Po podelitvi zlatih petic je župan sprejel še uspešne učence

Branko Košti, petek, 24. junij 2016 ob 21:03
Sprejem uspešnih učencev

Sprejem uspešnih učencev

V četrtek, 23. junija, je župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, v Beli dvorani, Kulturno upravnega središča, pripravil sprejem za uspešne učence OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. To so učenci, ki so s svojim znanjem, na različnih področjih, na tekmovanjih dosegali dobre rezultate.

Župan jim je ob pozdravu dejal: »Ob tej priložnosti vam želimo čestitati za doseženo ter s tem tudi izraziti spoštovanje do vašega uspeha.« Obenem se jim je zahvalil, da na tak način promovirajo občino. Na sprejemu so bili prisotni tudi učitelji – mentorji in ravnatelj Marko Kraner, katerim je župan prav tako namenil zahvalo za spodbujanje nadarjenih učencev pri njihovih dejavnostih, v katerih dosegajo tako lepe rezultate. Ravnatelj Marko Kraner, pa se je zahvalil občini, svetnikom ter županu, ki skrbijo za dobre pogoje pri delovanju šole.

Na katerem področju so bili učenci uspešni, je povedala direktorica občinske uprave Francka Lavrenčič, knjižne nagrade in cvetje iz rok župana pa so prejeli: Tjaša Šumak 1. razred, Nik Krajnc 4. razred, Julija Kranvogel 5. razred in njihov mentor Peter Korošec, Karolina Senčar 9. razred in mentorica Mateja Krajnc, Nina Novak 5. razred, Aljoša Kaučič 8. razred in mentorica Mira Petek ter Aneja Rozman 8. razred, Urška Fras 8. razred in mentorica Anita Zelenko. Ob koncu sprejema so za vse udeležence srečanja z županom pripravili skromno pogostitev.

Podrobneje o dosežkih učencev in mentorjev smo pisali v članku Prireditev ob zaključku šolskega leta na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici.


Več v Kultura in izobraževanje