Prvi salon vin v Termah 3000 v Moravskih Toplicah

Prva predstavitev sortnih vin vinorodne dežele Podravje, vinorodni okoliš Štajerska Slovenija in vinorodni okoliš Prekmurje

Jože Žerdin, sobota, 25. junij 2016 ob 11:08
Salon vin v Termah 3000

Salon vin v Termah 3000

V Termah 3000 Moravske Toplice so se poleg gostinske ponudbe za goste in ostale obiskovalce Term 3000 odločili in prvič pripravili Vinovo salon vin na katerem so se predstavili vinogradniki in kletarji z izbranimi sortnimi vin iz vinorodne dežele Podravje, vinorodni okoliš Štajerska Slovenija, vinorodni okoliš Prekmurje.

Prvi tovrstni vinski dogodek je potekal v petek, 24. junija, na terasi hotela Livada, ki se je zaključil s kulinarično večerjo v restavraciji A la carte Prestige. Na stojnicah se je predstavilo 12 vinogradnikov, nekaj tudi iz občine Moravske Toplice, ki so predstavili 40 različnih sort vin. Tako so se lahko obiskovalci skozi cel dan sprehodili od stojnice do stojnice in poskušali različna vina.

Kot je povedal Andrej Regoršek, direktor gostinstva v Termah 3000 Moravske Toplice so se za prvi tak vinski dogodek odločili, da bi se na tem dogodku srečali ljubitelji vin, somelierji, vinogradniki in gostinci, kajti na enem mestu so se lahko družili in si izmenjali izkušnje s kozarcem dobrega vina, ki ga vinogradniki in kletarji dobro znajo pridelati. Rdeča nit Vinovo salona vin pa je bila vsekakor tudi dobrodošla, da so se vinogradniki predstavili gostom Term 3000 in ostalim obiskovalcem Moravskih Toplic, hkrati pa so vinogradniki in organizatorji predstavili vinsko kulturo, kamor nedvomno sodi tudi odlična prekmurska kulinarika, katero ponujajo v Termah 3000.


Več v Družabno