Na Cankovi so dan namenili tamburašem in tamburaški glasbi

Bogat program vseh nastopajočih skupin je tudi tokrat tvoril pozitivno vzdušje in vse poslušalce popeljal skozi glasbene valove nežnosti tamburaškega ljudskega muziciranja v Pomurju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. junij 2016 ob 10:38
Srečanje tamburaških skupin na Cankovi

Srečanje tamburaških skupin na Cankovi

Na lepo poletno zadnjo nedeljo v mesecu juniju je bilo v Občini Cankova, prav veselo in kulturno obarvano z nežnimi zvoki iz tamburic ob tradicionalnem srečanju tamburaških skupin.

Srečanje, ki je bilo v prvi vrsti namenjeno predvsem druženju, ter lepim melodijam iz zakladnice ljudskega muziciranja pomurskih tamburaških skupin in ljudem, ki tvorijo, ter ohranjajo bogato zgodovino tamburaške glasbe na Slovenskem je pozdravil župan Občine Cankova Drago Vogrinčič. Iz njegovih besed je v pozdravnem nagovoru bilo razbrati, kako s srcem in odgovornostjo, ter s spoštovanjem do lastne identitete slovenskega naroda je treba delati, ohranjati in ceniti svojo kulturo, preteklost in ponos. In prav tamburaši so danes nosilci ljudskih vrednot zgodovine Slovenskega naroda, ki s svojo odgovornostjo in vztrajnostjo prenašajo bogastvo kulturne dediščine naroda na bodoči rod. Predsednica Turističnega društva Hilda Vogrinčič je ob tej priliki popeljala vse goste po Občini Cankova, kjer so si, ob pozdravu domačega župnika Ivana Kranjca, ogledali župnijsko cerkev sv. Jožefa, mestni park ter galerijo slik.

Na povabilo Kulturnega društva Avgust Pavel – Cankova so se na tokratno tradicionalno srečanje tamburaških skupin odzvale štiri skupine iz Pomurja, skupaj 35 tamburašev in tamburašic. Domačini in gostitelji iz Cankove Tamburaška skupina Odpisani, Tamburaši Kluba prleških babic Ljutomer, Tamburaška skupina Peter Dajnko Črešnjevci, Tamburaška skupina Bisernica DU Ljutomer in kot popestritev v samem kulturnem programu so svojim nastopom doprinesli tudi plesalci iz Folklorne skupine Podkolonca iz Cankove.

Bogat program vseh nastopajočih skupin je tudi tokrat tvoril pozitivno vzdušje v dvorani Vaško gasilskega doma na Cankovi in vse poslušalce popeljal skozi glasbene valove nežnosti tamburaškega ljudskega muziciranja v Pomurju.

Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje