Plesalci Plesnega kluba Zeko osvojili 12 naslovov državnih prvakov

Obenem je bilo to tudi finale pokalnega tekmovanja za soliste in dvojice, tako da so v skupnem seštevku točk osvojili še 6 naslovov pokalnih zmagovalcev

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. junij 2016 ob 20:19
državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije

državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije

Od 18. do 26. junija je v Medvodah potekalo skupno državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije. Tekmovanje je bilo za vse starosti iz vseh sekcij: moderni tekmovalni plesi, rock 'n' roll ter standarni in latinsko ameriški plesi. Nastopilo je preko 3000 plesalcev iz 60. klubov. Iz plesnega kluba ZEKO je nastopilo 64 tekmovalcev, ki so tekmovali v sekciji Modernih tekmovalnih plesov v disciplinah Hip hop, Disco dance in Breakdance. Osvojili so 12 naslovov državnih prvakov, 6 drugih mest in 3 tretja mesta. Obenem je bilo to tudi finale pokalnega tekmovanja za soliste in dvojice, tako da so v skupnem seštevku točk osvojili še 6 naslovov pokalnih zmagovalcev.

Državni prvaki so postali:
Luna Slekovec disco solo deklice
Tjaša Gazdag disco solo članice
Jaka Slekovec hip hop solo mladinci
Filip Kovačič Breakdance solo mladinci
Aleš Ivanuša breakdance solo člani
Živa Horvat in Nives Miško disco pari mladinci
Breakdance ekipa mladinci
Disco mala skupina otroci
Disco mala skupina mladinci
Disco formacija otroci
Disco formacija mladinci
Disco formacija člani

Zmagovalci pokala Slovenije so:
Aleš Ivanuša breakdance solo člani
Filip Kovačič Breakdance solo mladinci
Živa Horvat in Nives Miško disco pari mladinci
Tjaša Gazdag disco solo članice
Eva Grah in Luna Slekovec disco pari otroci
Živa Horvat disco solo mladinke

"To je bilo najuspešnejše državno prvenstvo za Plesni klub Zeko, osvojili smo veliko, z malce sreče bi lahko še več ampak je že to ogromno. Na prvi pogled zgleda, kot da ni konkurence vendar je bila letos kar huda ampak mi smo bili za kak detajl boljši, nekje pa nam je malenkost zmanjkalo kar je tudi prav saj te to žene naprej, da si naslednjič še boljši. Nekaj kategorij smo zmagali prvič, kar nekaj tekmovalcev je bilo tudi prvič na državnem prvenstvu, ki niso šli na rezultat, ampak da odplešejo po najboljših močeh za kar jim tudi čestitam saj so bili pod velikim pritiskom. Zahvala gre tudi trenerjem, ki smo pripravljali tekmovalce skozi celo leto še posebej Blažki Majer za hip hop točke in Tjaši Gazdag za nekatere disco točke ter Davidu Cimermanu in Alešu Ivanuši za pomoč pri breakdancu. Posebna hvala gre tudi požrtvovalnosti nekaterih staršev, ki so poskrbeli za prevoze, frizure, šminko... Sedaj sledi malo počitka potem pa na polno naprej saj je konkurenca vsak dan hujša in je treba biti pripravljen," je ob tem povedal vodja kluba Dejan Zečevič.


Več v Šport