Ta svet je lepši, če nekomu nekaj daš

Za prijatelje dobre volje karaoke na DOSOR-jevem odru

Filip Matko Ficko, torek, 28. junij 2016 ob 20:23
Karaoke na DOSOR-jevem odru

Karaoke na DOSOR-jevem odru

V uvodu letošnje prve zabavne prireditve na DOSOR-jevem poletnem odru (v ponedeljek, 27. junija zvečer) je pozdravila številne obiskovalke in obiskovalce Mojca Kumlanc z besedami: »Ta svet je lepši, če nekomu nekaj daš, ta svet je lepši, če nekoga rad imaš. Mu stisneš roko, če ga kaj teži; ta svet je lepši, če si človek do ljudi S sodelavko Majo Zamuda sta namreč organizirali prve karaoke v okviru »DOSOR-jeve vetrnice 2016«.

Prijatelji dobre volje so torej ponovno bili skupaj, se družili ob pesmih, ki so jih izbrali za predstavitev sami, občinstvo pa je njihove nastope spremljalo z DOSOR-jeve terase, a mnogi kar z DOSOR-jevih balkonov. V uvodu je zapela stanovalka Nada Bregar znano pesmico pevke Saše Lendero» Za tvoj rojstni dan«. Še posebej je bila namenjena stanovalcu na balkonu, ki je praznoval prav ta dan. Stanovalec Branko Ločnikar, ki že lani ni zamudil nobenega nastopa, je tokrat zapel »Ružo crvena« Klape Sveti Juraj. In že je priskakljala na DOSOR-jev poletni oder osnovnošolka Ana Horvat, ki je slovensko ljudsko pesem »Sem deklica mlada vesela« namenila svoji babici. Stanovalka Ema Matijevič, ki tudi ne zamudi nobenega nastopa, je tokrat v španščini in slovenščini zapela pesem »Mama Huanita«. Njej je z otožno pesmijo Majde Sepe »Poj kitara« sledila kot gostja Valerija Kovač, ki sicer poje pri DOSOR-jevem zborčku Večerna zarja. Iz svojih otroških let je v slovaščini otroško pesem zapel stanovalec Pavle Zvara. Sledil je duet DOSOR-jeve »zdravstvene nege«, kar sta s pesmijo Kemala Montena »Nije vrijedno sine moj« predstavili Mateja Lulik in Andreja Lenartič. Iz bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih je prišla v goste Alma Hočevar, ki je zapela pesem Edvina Flisarja »Angeli živijo«. Stanovalec Esad Džehverović je zapel tri ljudske v bošnjaškem jeziku, njemu pa je kot gost z igranjem na diatonično harmoniko sledil osnovnošolec Gabrijel Zamuda iz Slaptinec. Zaigral je ljudski »Micka kovačeva« in »Regiment po cesti gre«. To je torej bila tokratna enajsterica nastopajočih na karaokah, ko je za vso tehniko poskrbel Boris Behek.

Za zaključek so vsi skupaj zapeli pesem »Sreča na vrvici«, za nagrado pa prejeli borovnice Tanje Majcan iz Rankovec ter bon za sladoledno veselje v Slaščičarni »Tropicano« Džema Hamitija v Radencih.


Več v Kultura in izobraževanje