Za Prleški večer v Kopru še nekaj prostih mest

Prleški večer bo v soboto, 2. julija, od 20. ure do polnoči na Carpacciovem trgu pri Taverni v Kopru

Prlekija-on.net, petek, 1. julij 2016 ob 08:19
Prleki se bodo predstavili v Kopru

Prleki se bodo predstavili v Kopru

V Kopru se bo v soboto, 2. julija, odvijal 24. EUROFEST - Evropski rokometni festival, del večernih prireditev je tudi »Slovenska tržnica«, kjer se predstavljajo slovenske pokrajine. Prleški večer bo v soboto, 2. julija, od 20. ure do polnoči na Carpacciovem trgu pri Taverni v Kopru. Prireditev je zanimiva tako za domačine kot tudi turiste, saj je to idealna priložnost za predstavitev slovenske Istre. V ta namen se Carpacciov trg in Pristaniška ulica opremi s stojnicami, kjer je omogočena predstavitev prleške ponudbe.

Do sedaj je prijavljenih 21 rastavljalcev iz Prlekije, ki bodo v večini že rastavljali in promovirali Prlekijo v dopoldanskem času od 9. do 14. ure in potem na Prleškem večeru od 20. ure do polnoči.

Pripravljajo oz. je že skoraj dokončno pripravljen tudi kulturni program, kjer bodo nastopali dve folklorni skupini - starejša in mladi iz Male Nedelje, ljudske pevke Soside, recitatorji, harmonikaši, družinski ansambel Perc, razni skeči in javna predstavitev rastavljalcev.

Organizirajo tudi dva avtobusna prevoza. Eden odpelje zjutraj ob 5. uri, naslednji pa ob 11. uri. Na jutranjem avtobusu še je trenutno prostih okoli 20 sedežev.

Vabljeni na lep in zanimiv dogodek ter izlet v Koper ali pa na promocijo Prlekije s svojo stojnico. Podrobne informacije lahko dobite na e-naslovu TK.vrbnjak@gmail.com ali na telefonski številki 031 705 646.


Več v Kultura in izobraževanje