V Društvu za osteoporozo Ljutomer so si ogledali Plitvička jezera

Ogledali so si nacionalni park Plitvička jezera, ki se uvrščajo med najlepše znamenitosti Evrope

Prlekija-on.net, petek, 1. julij 2016 ob 09:58
Plitvička jezera

Plitvička jezera

V Društvu za osteoporozo Ljutomer, katerega predsednica je od ustanovitve naprej Vlasta Markovič, nenehno skrbijo za druženje in gibanje, saj vsako leto organizirajo številna srečanja in izlete. Tokrat so se podali na ogled Plitvičkih jezer (Narodni park Plitviška jezera).

Na izlet so se podali v torek, 28. junija, ko so domače okolje zapustili v jutranjih urah v smeri Zagreba in Karlovca proti Plitvičkim jezerom. Na območje Plitvičkih jezer so prispeli v dopoldanskih urah, v spremstvu slovenskega turističnega vodnika je sledil ogled gornjih in spodnjih jezer ter vožnja s panoramskim vozilom. Po ogledu in oddihu v parku so se v bližnjem gostišču okrepčali s kosilom.

Ob povratku proti Karlovcu so se ustavili še v Slunju in si ogledali znane Rastoke, slapove, ki jih je ustvarila narava - reka Slunjčica, kot pritok reki Korani. Domov so se vrnili v večernih urah.

Ene najlepših znamenitosti Evrope
Področje Plitvičkih jezer se nahaja na 29482 ha, od katerih je kar 22000 ha gozdov, preostanek pa so jezera, potoki in livade. Zaradi svoje edinstvenosti in naravnih lepot je nacionalni park Plitvička jezera leta 1979 vpisan na UNESCO-v seznam svetovnih naravnih bogastev in se uvršča med najlepše znamenitosti Evrope. Na površini parka se nahaja 16 prekrasnih jezer kristalno modrozelene barve, kar si lahko ogledate tudi na spodnjih fotografijah in v videu.


Več v Družabno