Pretekli petek kot eden izmed najbolj črnih

Policisti so obravnavali šest prometnih nesreč v katerih je ena oseba umrla, ena oseba bila posebno hudo telesno poškodovana in tri osebe lahko telesno poškodovane

Prlekija-on.net, sobota, 2. julij 2016 ob 08:17
Pretekli petek bo v kroniki pomurske policije ostal zapisan kot eden izmed najbolj črnih

Pretekli petek bo v kroniki pomurske policije ostal zapisan kot eden izmed najbolj črnih

Pretekli petek bo v kroniki pomurske policije ostal zapisan kot eden izmed najbolj črnih. Obravnavali so šest prometnih nesreč v katerih je ena oseba umrla, ena oseba bila posebno hudo telesno poškodovana in tri osebe lahko telesno poškodovane. Poleg tega so obravnavali še osem kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, pridržali dve osebi, manjši požar, nesrečo pri delu, vozniku je bil zasežen osebni avtomobil, dva primera povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Ob 19.14 so bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Vaneča, kjer je padel voznik motornega kolesa. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 47-letni voznik motornega kolesa peljal iz smeri Murske Sobote v smeri Moščancev. V ovinku v naselju Vaneča je zaradi tega, ker ni vozil po sredini prometnega pasu zapeljal na dvignjen robnik, izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Pri padcu se je tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. To je letošnja tretja smrtna žrtev na pomurskih cestah. Druga huda prometna nesreča se je zgodila na pomurski avtocesti malo pred razcepom Dolga vas v smeri Lendave. Tam je voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del tovornega vozila, s katerim je voznik stal na voznem pasu. V silovitem trčenju se je otrok, ki je sedel v varnostnem sedežu zadaj posebno hudo telesno poškodoval in bil zaradi hudih poškodb iz soboške bolnišnice s helikopterjem prepeljan v ljubljanski Univerzitetni klinični center. Dve osebi sta bili še lahko telesno poškodovani.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini prodajnih artiklov v trgovini, vlom v poslovni prostor, kjer je bil iz blagajne ukraden denar, nasilje v družini, poškodovanje osebnega avtomobila, tatvino registrskih tablic z oznako LJ 186-PU, goljufijo pri spletni prodaji in tatvino poljščin.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnem kraju. Dva kršitelja sta bila pridržana, ker se ob intervenciji policistov nista hotela pomiriti in sta nadaljevala s kršitvijo.

V enem izmed podjetij v Gornji Radgoni je prišlo do delovne nesreče. Med transportom stekla se je prevrnil transportni voziček. Razbito steklo je poškodovalo delavca po levi roki.

Radgonski policisti so vozniku zasegli osebni avtomobil, ker ga je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja.

Izven naselja Moravske Toplice je prišlo do požara na strnišču v velikosti treh arov. Požar so pogasili domači gasilci. Kake ogroženosti ni bilo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.


Več v Črna kronika