Prlekijo zajelo neurje, veter podrl nekaj dreves in električnih drogov

Vmes je padala tudi toča, nekaj nevšečnosti pa je neurje povzročilo na ormoškem koncu

Prlekija-on.net, sreda, 6. julij 2016 ob 20:08
Neurje v Prlekiji

Neurje v Prlekiji

V sončnem in lepem vremenu je v sredo, 6. julija, popoldan okoli 18. ure naše kraje zajelo neurje, ki je prišlo iz severa ter se hitro pomikalo naprej proti Hrvaški. V 10-minutnem nalivu je dodobra namočilo tla, veter je podrl nekaj dreves in električnih drogov, nakar je ponovno posijalo sonce, na nebu pa se je izrisala še mavrica. Med neurjem je padala tudi drobna toča, ki pa ni povzročila škode.

Ob tem je neurje povzročilo nekaj nevšečnosti, saj je ob 17.55 v kraju Runeč, v občini Ormož, močan veter podrl telefonski drog. Delavci podjetja Telekom so drog zamenjali. Ob 18.15 je na Ormoški obvoznici in v Pušencih, občina Ormož, močan veter podrl drevesa, ki so padla na cesto in pri padcu poškodovala telefonske vodnike. Gasilci PGD Ormož so drevesa razžagali in odstranili s cestišča. Poškodbe na telefonskih vodnikih bodo odpravili delavci Telekoma.

Ob 18.20 pa je v naselju Branoslavci, občina Ljutomer, meteorna voda onesnažila cestišče z blatom, muljem in gramozom. Gasilci PGD Branoslavci so očistili cestišče v dolžini okoli 300 metrov.

V spodnjem videu si lahko tudi ogledate, kako se je ravno med snemanjem odlomila večja veja na drevesu lipe na Stari Cesti.


Več v Narava