Odigran 5. Mariničev memorial

Policisti premočni za vinarje in vojake

Prlekija-on.net, torek, 12. julij 2016 ob 20:53
5. Mariničev memorial

5. Mariničev memorial

Vaško-kmečko društvo "Prijatelj" iz Zbigovcev pri Gornji Radgoni je na domačem športnem igrišču v Zbigovcih pripravilo nadvse zanimiv športno – zabavni dogodek, kjer je v ospredju vsekakor bil malonogometni turnir za 5. memorial Mirka Mariniča.

Na turnirju, ki sedaj poteka tradicionalno vsako leto, so Mirkovi prijatelji iz VKD Prijatelji povabili sedem ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini, in sicer v skupino A: M Power bar, Grabonoš, ŠD Ivanjševci, Zoro Zbigovci, v skupini B pa: Gradbeništvo Rožman, KMN Črešnjevci, KMN Zbigovci. Po predtekmovanju, ko so ekipe igrale po sistemu vsak z vsakim, so se v finalni del turnirja uvrstile štiri ekipe: Zoro Zbigovci, M Power bar, Črešnjevci in Gradbeništvo Rožman. V polfinalu je  Zoro visoko slavil proti Gradbeništvu Rožman (14:1), Črešnjevci pa so s 4:1 slavili proti ekipi M Power bar. V boju za 3. mesto je slavil M Power bar, v finalnem obračunu med ekipama Zoro in Črešnjevci pa je bilo sila napeto. Po rednem delu igranja je bil izid neodločen (2:2), v kazenskih strelih pa so slavili gostitelji iz KMN Zoro Zbigovci. Tudi najboljši vratar ter strelec-igralec (Pravdič in Zajec) sta prihajala iz zmagovite ekipe KMN Zoro. Vse tekme je sodil sodnik Jože Krajnc iz Gornje Radgone, pokale in nagrade najboljšim pa sta podelila predsednik VKD Prijatelj, Vojko Pajek in vodja tekmovanja Miran Jaušovec-Zefa.

Posebej zanimivo pa je bilo proti večeru, po končanem turnirju domačih ekip, ko je na sporedu bil izjemno zanimiva mini ekshibicijski turnir. Veliko obiskovalcev je z zanimanjem spremljalo štiri tekme, kjer so se "udarili" Slovenski vojaki, Slovenski policisti ter Vinska reprezentanca Slovenije, ki je pred nedavnim, na prvenstvu v Nemčiji, postala evropska prvakinja. Najprej so prav vinarji "pohodili" vojake, ki se uvodoma niso najbolje znašli in že hitro je bilo 4:0. Pozneje so se vojaki, ki so v Zbigovcih nastopili prvič, nekoliko pobrali, a so na koncu vseeno morali priznati visok poraz 3:8 (1:4). Nato je ekipa policistov "preverila" utrujenost zmagovalcev predhodnega turnirja, gostiteljev iz Zbigovcev, KMN Zoro. In očitno je utrujenost gostiteljev botrovala, da so "možje v modrem" slavili s 5:3 (3:1). Takoj zatem so policisti, po hudem spopadu obeh "uniformiranih" ekip, težko 3:2 (1:2), premagali ekipo Slovenske vojske. Tako so o končnem zmagovalcu odločali vinarji in policisti. Po izenačenem začetku, ko je sodnik Bakal moral poseči tudi za kartoni, so na koncu evropski policijski prvaki iz leta 2011, s 4:1 (1:1) premagali aktualne evropske vinske prvake. Tako je prvo mesto pripadlo Slovenski policiji (Jožef Grah, Franc Krančič, Damir Pucko, Peter Gruškovnjak, Radej Bokan, Boštjan Bačič, Mojmir Zelko), drugo Slovenski vinski reprezentanci (Janko Šrakl, Robi Fišer, Matej Hlebec, Mitja Štrakl, Albert Trost, Matija Šenveter, Borut Prapotnik, Marko Toplak), tretje pa Slovenski vojski (Zoran Petrovič, Uroš Podlesnik, Zdenko Cehnar, Urban Gradišek, Kristijan Poštrak, Damjan Jaušovec, Jernej Hanc, Simon Filipič).

Za vse udeležence je to bil lep popoldan in večer, namenjen rekreaciji in druženju, katero se bo ponovilo spet prihodnje leto, ko bo nov Mariničev memorial že zadnjo soboto v juniju. Poleg vsem trem ekipam, katerim so pokale in nagrade podelil predsednik VKD Prijatelj Vojko Pajek, so organizatorji (ob pomoči občin Gornja Radgona in Radenci, ter podjetij in posameznikov: Pomurski sejem, Var Radgona, Arcont, Komunala Radgona, Ex-trem caffe Gornja Radgona, Gradbeništvo Kaučič, Odvetnik Janez Kaučič, Dušan Zagorc, Zdravilišče Radenci, Radenska, Radgonske gorice, Davidov hram in Restavracija "M" Gornja Radgona) nagradili tudi najboljšega vratarja: Jožef Graj, strelca: Franc Krančič (oba Policija) in igralca turnirja: Matej Hlebec (Vinarji), ki je mimogrede tudi policaj.


Več v Šport