Prešlo nas je neurje, ki je ohladilo ozračje

Veter je podiral drevesa, odkril je tudi streho na osnovni šoli v Turnišču in v Dobrovniku

Prlekija-on.net, sreda, 13. julij 2016 ob 19:00
Nevihtni oblaki nad Ljutomerom

Nevihtni oblaki nad Ljutomerom

Kot je za sredo bilo napovedano, je naše kraje zajelo neurje z močnimi nalivi, sunki vetra in točo, ki je padala ponekod v Prekmurju in na Štajerskem. Zaradi obilnega deževja, so možni hitri porasti hudourniških vodotokov.

Neurja so tudi tokrat za sabo pustila nekaj nevšečnosti. Ob 16.38 je podrta smreka padla čez cesto v naselju Drobtinci v občini Apače. Posredovali so gasilci PGD Žiberci in drevo odstranili. Podrto drevo je tudi na cesti Koračice - Rakovci in na cesti Drbetinci - Čagona, na cesti Veličane - Cerovec sta podrti dve drevesi. Številna drevesa so podrta na širšem ptujskem in mariborskem območju, kjer je meteorna voda zalila tudi nekaj kleti. V Savcih je prišlo so izpada daljnovoda, v Turnišču in v Dobrovniku je močan veter odkril streho osnovne šole, del strehe gospodarskega poslopja je veter odkril tudi v Šalovcih, na Pušči pa so poplavljene ulice.

V Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru pa je med neurjem padel stoletni hrast.

Se pa je s prehodom neurja krepko ohladilo ozračje, saj bodo v četrtek najnižje jutranje temperature od 10 do 15, najvišje dnevne pa od 17 do 21 stopinj C. Čez dan bodo možne še krajevne padavine.


Več v Narava