V Parku I. slovenskega tabora padel stoletni hrast

Neurje z močnimi nalivi in sunki vetra je v Parku I. slovenskega tabora bilo usodno za hrast oz. večjo vejo hrasta, ki je padla na vrtiček tik ob klopeh

Prlekija-on.net, sreda, 13. julij 2016 ob 22:02
Padel hrast v parku

Padel hrast v parku

Danes popoldan nas je prešlo neurje z močnimi nalivi in sunki vetra, ki so v Parku I. slovenskega tabora bili usodni za hrast oz. večjo vejo hrasta, ki je padla na vrtiček in na klopi ter tri uničila.

To sicer ni bilo prvič, na zadnje je hrast v parku padel maja leta 2011, julija istega leta pa so zaradi varnosti enega podrli. Nekateri hrasti v parku, kjer se je leta 1868 odvijal 1. slovenski tabor, so stari tudi 400 let.

Sicer pa je neurje po Prlekiji povzročilo še številne druge nevšečnosti, ob 18.00 je na cesti Gresovščak–Jeruzalem, občina Ljutomer, močan veter podrl štiri drevesa. Posredovali so gasilci PGD Gresovščak, ki so odstranili drevesa in vejevje s cestišča. Ob 18.03 je v Zgornjem Krapju, občina Ljutomer, močan veter podrl dimnik stanovanjske hiše in odkril okoli 30 kvadratnih metrov strehe. Posredovali so gasilci PGD Zgornje Krapje in Spodnje Krapje, ki so odstranili del dimnika in pokrili streho s folijo.

Ob 18.54 je na cesto Koračice–Rakovci, občina Sveti Tomaž, padlo drevo. Gasilci PGD Koračice so razžagali in odstranili podrto drevo, ob 18.57 pa so na cesto Veličane–Cerovec Stanka Vraza, občina Ormož, padla drevesa. Gasilci PGD Ivanjkovci so štiri drevesa razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 21.10 je na domu v Lukavcih, občina Križevci, močan veter razkril del strehe. Posredovali so gasilci PGD Lukavci in PGD Boreci, ki so na odkrit del strehe nad kuhinjo pritrdili 40 kvadratnih metrov ponjave. Ob 22.28 je v Sodincih, občina Ormož, na cestišče padlo drevo. Gasilci PGD Senešci so drevo razžagali, odstranili in počistili cestišče.


Več v Narava