Padli hrast v parku uničil tri klopce

V deblu hrasta so svoj dom imele očitno tudi čebele, saj je ob tem iz debla padlo satovje

Prlekija-on.net, četrtek, 14. julij 2016 ob 15:26
Podrt hrast v parku

Podrt hrast v parku

V sredinem neurju, ki je prešlo naše kraje, je med drugim v Parku I. slovenskega tabora, padel hrast oz. večja veja hrasta, ki je padla na vrtiček ter pod sabo pokopala tudi tri klopce.

V deblu hrasta so svoj dom imele očitno tudi čebele, saj je ob tem iz debla padlo satovje, ki ga čebele sedaj obletavajo. Nekateri hrasti v parku, kjer se je leta 1868 odvijal 1. slovenski tabor, so sicer stari tudi 400 let.

Neurje pa nas je še enkrat zajelo ponoči in ob 4.58 je v Slamnjaku močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Pri tem so posredovali gasilci PGD Gresovščak, ki so streho prekrili s folijo in ponjavami na površini okoli 120 kvadratnih metrov. Že v sredo je na domu v Lukavcih močan veter razkril del strehe. Pri tem pa so posredovali gasilci PGD Lukavci in PGD Boreci, ki so na odkrit del strehe nad kuhinjo pritrdili 40 kvadratnih metrov ponjave.

Deževno tudi konec tedna
S prehodom hladnega ozračja se je tudi konkretno ohladilo, saj so temperature v prejšnjih dneh presegale 30 stopinj Celzija, v naslednjih dneh pa dnevne temperature po napovedih ne bodo dosegle niti 20 stopinj C. In kot kažejo napovedi s tem še očitno ni konec slabšega vremena, saj je v naših krajih napovedan dež tudi za soboto in nedeljo.


Več v Narava