Filmski večer na poletni »DOSOR-jevi vetrnici«

»Srečen za umret« z igralcem Evgenom Carom

Filip Matko Ficko, četrtek, 21. julij 2016 ob 12:55
Evgen Car

Evgen Car

V okviru letošnjega poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, bil v ponedeljek, 18. julija zvečer, prvič na programu tudi filmski večer. Prikazan je bil film »Srečen za umret«, v katerem glavno vlogo igra slovenski gledališki igralec in dramski pisec Evgen Car. Sam se je tudi filmskega večera udeležil.



Evgen Car, po rodu iz Dobrovnika v Prekmurju, je po končani osnovni šoli in gimnaziji v Murski Soboti odšel na študij na AGRFT v Ljubljano, kjer je študij uspešno zaključil leta 1967. Kot slovenski gledališki igralec je bil v letih 1968 - 1979 član ansambla SNG Maribor, od leta 1980 dalje pa v Mestnem gledališču v Ljubljani. Gostoval pa je tudi v drugih gledališčih (Slovensko mladinsko gledališče, Eksperimentalno gledališče Glej, Drama SNG Ljubljana, Prešernovo gledališče Kranj). Upokojil se je leta 2007 in za njim je preko 130 igralskih vlog.

Je tudi dramski pisec, kajti z lastno monodramo »Poredušov Janoš« je gostoval kar 300-krat. Njegova je tudi pesniška zbirka v madžarščini »Szines Paraszt«. Na DOSOR-jevem poletnem odru je pred predvajanjem filma potekal razgovor z upokojenim gledališčnikom Evgenom Carjem, ki ga je vodila Sabina Barbarič. V pogovoru je gost nanizal nekaj hudomušnih dogodkov s snemanja filma.


Več v Glasba in film