Letalski dan za zgodovino in partnerje ekipe Peter Podlunšek Racing

Na letališču Rakičan se je odvil dirkaško-letalski praznik

Prlekija-on.net, petek, 22. julij 2016 ob 14:19
Letalski dan s partnerji ekipe Peter Podlunšek Racing

Letalski dan s partnerji ekipe Peter Podlunšek Racing

V četrtek, 21. julija, se je na letališču Rakičan, domači bazi Master pilota svetovnega prvenstva Red Bull Air Race ter prvega BMW M Slovenija Red Bull Air Race predstavnika Petra Podlunška, odvil dirkaško-letalski praznik. Dan je bil prepoln lepih občutij, ekipnega duha, hvaležnosti, adrenalina, užitkov in lepote!

Neznosna lahkost bivanja je včeraj dobila pravo obliko (druženje), svojo črko (M) in številko (37). Na najbolj vroč dan leta je ekipa Peter Podlunšek Racing pripravila nepozaben dan za partnerje, prijatelje in vse ljubitelje aviacije. Jadralna letala, trije piloni, letalska flota ekipe PP37, challengerjev extra, helikopter Cobra ter BO-105 ter divji dirkalnik BMW M4 so poskrbeli za sanjsko kuliso. Vrhunec dneva je bil Petrov šov, ki je dvignil kocine vsaj 1000 obiskovalcem prireditve, ki je potekala vzporedno z državnim prvenstvom v jadralnem letenju.

Ko je slovenski letalski as letel le nekaj metrov nad množico, je ta preglasila zvok njegovega Edga. Na dogodku je Peter Podlunšek predstavil tudi svojo ekipo in povedal nekaj besed, ki so ganile vse prisotne in si jih velja zapomniti: "Skrivnost uspeha je - ekipno delo. Vsak član moje ekipe je nepogrešljiv, brez njih danes ne bi stal tukaj, kot je nepogrešljiv vsak od naših partnerjev, prijateljev in podpornikov, torej vseh vas, ki ste danes prišli sem - brez vas zagotovo ne bi hodil po svoji športni poti. Človek ničesar ne more zgraditi sam, kot tudi ne more sam uživati v sadovih svojega dela."

Pod polno luno, na dan, ko je Neil Armstrong prvič stopil na Luno, pa je - nomen est omen - Peter Podlunšek v imenu BMW Group Slovenija prejel tudi ključe svojega novega cestnega dirkalnika BMW M4. Ključe je Petru predal direktor Selmar d.o.o. Uroš Seles, na dogodku pa je bil prisoten tudi Axel Mitter, predstavnik BMW M oddelka v Nemčiji. »BMW M kot najmočnejša črka na svetu izbira le najpogumnejše in najdrznejše predstavnike. Odločitev za Petra, ki je groza nebu, je bila - samoumevna." je v svojem šaljivem slogu povedal mož, ki je na dogodku v Murski Soboti zelo užival in tudi poletel med piloni ter po strugi reke Mure. "Prekmurje je prečudovito!" je po poletu povedal navdušeni Mitter.

Vsi gostje ekipe Peter Podlunšek pa si bodo dan zapomnili tudi po izjemnih prekmurskih dobrotah ter pregovornem prekmurskem gostoljubju - za njihove zemeljske apetite so poskrbeli izjemni Korenika, Teta Frida, Radgonske Gorice in Marof. Obenem se ekipa Peter Podlunšek Racing zahvaljuje še ostalim, nič manj pomembnim podpornikom. To so: Albatross Fly, Airnamics, Riedl, Medicop, Sailing Point, LX NAV, GoPro, RCMS, Pomurje Region, PGZ, Radenska ter Aldo Drudi - Drudi Performance, vrhunski italijanski dizajner, ki je oblekel dirkalnik in ekipo.

Ekipa ima sedaj en dan za počitek, nato pa se že pripravljajo za 5. dirko svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v Ascotu, 13. in 14. avgusta.

Foto: Simon Koležnik in GoPro


Več v Šport