Katja in Valter nastopila številnemu občinstvu

V radenskem parku oživitev glasbeno plesne utice

Filip Matko Ficko, sobota, 23. julij 2016 ob 16:32
Katja in Valter v glasbeni utici

Katja in Valter v glasbeni utici

Odlične skladbe v angleščini sta zaigrala in zapela Katja Otrin in Valter Klemenčič (»Imagine« Johna Lennona; »Let iz be« Paula McCartneya; »Aint no Sunsine« Billa Withersa; »Summertime« Georga Gershwina; »Fly ne to the Moon« Barta Howarda; »You are ma Sunsine«, »Valerie Amy Vinehouse« Jimmie-a Davisa in Charlesa Mitchella), nadalje v francoščini »Autumn leaves« Josepha Cosma in Jaquesa Preverta ter skladbe slovenskih avtorjev: »Zemlja pleše« Mojmira Sepeta in Gregorja Strniše; »Metulji« skupine Pliš in »Nekega jutra ko se zdani« Vlada Kreslina.

Zgodilo se je to v četrtek, 21. julija zvečer, v glasbeni utici sredi radenskega parka, ko sta nastopila v duetu vokalistka Katja Otrin ter klaviaturist Valter Klemenčič. Gre za že kar uveljavljen glasbeni par, ki je poskrbel za odlično glasbeno vzdušje številnemu občinstvu, zbranem okrog oživljene glasbeno plesne utice. Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci sta namreč letošnje poletje »spravila v pogon« to utico sredi radenskega parka in odslej se vsak četrtek zvečer, v juliju in avgustu, na odru pojavijo nastopajoči, ki popestrijo poletne urice pred spanjem občankam in občanom Radenec, kot tudi turistkam in turistom ter gostom Zdravilišča Radenci.

Odličen nastop ter nov repertoar Katje Otrin in Valterja Klemenčiča lahko pričakujemo že naslednji četrtek, kajti za 28. julij je ob 20. uri ponovno najavljen njun nastop v glasbeni utici sredi radenskega parka.


Več v Kultura in izobraževanje