Osumljenec, ki je streljal na policista, gojil konopljo in hranil več kosov orožja

Osumljenca so kriminalisti SKP PU Maribor pridržali in zoper njega pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve večih kaznivih dejanj

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. julij 2016 ob 18:07
Orožje, ki so ga policisti zasegli osumljencu, foto: SKP PU Maribor

Orožje, ki so ga policisti zasegli osumljencu, foto: SKP PU Maribor

V Zgornjih Poljčanah je v petek, 22. julija 2016, nekaj pred 6. uro zjutraj, 32-letni osumljenec z zračnim orožjem streljal na policista Policijske uprave Maribor.

Osumljenca so policisti obvladali, mu odvzeli prostost ter ga pridržali. Več informacij o tem je danes, 25. julija 2016, v Mariboru podal Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor.

Kot je povedal, so policisti različnih policijskih postaj z območja mariborske policijske uprave 22. julija pod vodstvom policistov PP Rače in na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišno preiskavo pri osumljencu v Zgornjih Poljčanah. Ko so policisti začeli s hišno preiskavo, je 32-letni osumljenec s strelom iz zračne pištole neposredno na
policista, torej s silo in resno grožnjo, policistu poskušal preprečiti uradno dejanje.

Policisti so osumljenca na kraju takoj obvladali in prijeli. Izstrelek policista ni zadel.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper policiste so nadaljnji postopek prevzeli mariborski kriminalisti. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, še vedno pa vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo.

Pri hišni preiskavi so policisti in kriminalisti v prostoru, posebej prirejenem za gojenje, našli 23 sadik konoplje (marihuane). V hiši so osumljencu zasegli tudi več pripomočkov za vzgajanje te rastline, okoli 400 gramov že posušenih vršičkov marihuane, dve elektronski tehtnici, 110 evrov ter dve tabletki ecstasyja. Zasegli so tudi več kosov kratkocevnega (pištole, revolverji) in dolgocevnega orožja (puška z daljnogledom), večjo količino nabojev različnih kalibrov, bokser, električni paralizator, samostrel in več elektronskih naprav.

Osumljenca so kriminalisti SKP PU Maribor pridržali in zoper njega pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve naslednjih kaznivih dejanj:
  • neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po členu 186/I Kazenskega zakonika (KZ-1)),
  • preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po členu 299/III-II-I KZ-1) in
  • nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (po členu 307/III-I KZ-1).
Kriminalisti so osumljenca naslednji dan ob 19. uri privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredila pripor.


Več v Črna kronika