»DOSOR-jeva vetrnica« je prava veselica

Štajerski fakini poskrbeli za ples na kar treh nivojih

Filip Matko Ficko, torek, 26. julij 2016 ob 12:27
Štajerski fakini

Štajerski fakini

Na poletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so na zadnji julijski ponedeljek zvečer nastopili »Štajerski fakini«, četverica mladeničev iz Spodnjih Ivanjec, ki že celo desetletje zabavajo občinstvo na različnih zabavnih prireditvah.

V skupini so pred desetimi leti začeli skupaj igrati Ivan Fleisinger (vodja/ata ansambla), Uroš Ketiš, Alen Partlič in Miha Kirbiš, a lansko jesen sta slednji par zamenjala Mitja Mulec in Miha Novak. Vsak od članov tega ansambla igra več instrumentov, a omejimo se na naslednje: Ivan Flesinger igra harmoniko, kitaro in klaviature; Uroš Ketiš igra kitaro, bobne in harmoniko, Mitja Mulec igra klaviature in harmoniko, a Miha Novak igra kontrabas in bas kitaro, vsi pa so tudi pevci. Na Festivalu narodno zabavne glasbe Šentjernej 2010 so prejeli nagrado za najboljše besedilo »Ni vsakomur dano«. Besedila za skladbe jim pišejo Marko Kočar, Matjaž Vrh, Franc Šegovc in Adi Smolar. Njihova najpopularnejša skladba pa je »Samski fant«. So pa tudi zmagali in sicer na 26. Festivalu narodno zabavne glasbe Cerkvenjak 2013 za »Slovenskogoriški Klopotec«. V Radencih pa so tokrat prejeli »DOSOR-jevo vetrnico« (klopotec v miniaturi), ki jo prejme vsak nastopajoči iz rok izdelovalca, stanovalca Maksimiljana Korošca.

Na DOSOR-jevem odru so »Štajerski fakini« izvedli številne popularne skladbe slovenskih narodno zabavnih ansamblov, kjer so jim s pesmijo brez težav »pritegnili« tudi stanovalke in stanovalci, kot tudi ostali številni obiskovalci na DOSOR-jevi terasi. Seveda so ob tem številne »zasrbele pete« in plesalo se je kar na treh nivojih: na domskih balkonih, na DOSOR-jevi terasi, kot tudi na travi, pod teraso in prireditvenim odrom. Bila je to prava poletna veselica, kjer sta kot sponzorja sodelovala družba Radgonske gorice d.d. Gornja Radgona in zasebnik Rajbi d.o.o. (energijske rešitve in instalacije v gradnjah) Radenci.


Več v Družabno