Hotel Diana pridobil certifikat - kolesarski nastanitveni obrat

S tem hotel Diana vstopa v veliko družino kolesarjem prijaznih hotelov širom Slovenije in čez mejo

Prlekija-on.net, četrtek, 28. julij 2016 ob 08:16
Hotel Diana

Hotel Diana

Skladno s poslovnim in trženjskim načrtom je družba Hotel Diana d.o.o. jeseni 2015 pristopila k pridobitvi certifikata – kolesarski nastanitveni obrat. V mesecu maju 2016 je hotel obiskala ocenjevalna komisija in na osnovi prejete vloge in videnega, hotelu Diana podelila certifikat KOLESARSKI NASTANITVENI OBRAT 3. STOPNJE. Tako hotel Diana vstopa v veliko družino kolesarjem prijaznih hotelov širom Slovenije in čez mejo.

V hotelu Diana bodo tako s pridobljenim certifikatom še bolj intenzivno tržili ponudbo za kolesarje, saj ima Prekmurje veliko potenciala ravno v tej panogi. Zavedajo se, da soba, bazen in hrana že zdavnaj nista več dovolj, ampak so potrebne zgodbe z vsebino, ki jih v hotelu Diana zagotovo imajo, prav tako pa tudi pokrajina ob Muri ponuja marsikaj. S pridobljenim certifikatom želijo dvigniti konkurenčnost na domačem trgu, predvsem pa doseči prepoznavnost pri številnih kolesarjih na bližnjem avstrijskem trgu.

Pri podelitvi certifikatov je ocenjevalna komisija zelo stroga saj obrat mora izpolnjevati kar nekaj specifičnih zahtev kot npr.: možnost izposoje kolesarskega orodja, možnost pranja koles, zagotovljen prevoz koles s strani hotela, servisni kotiček z osnovnim kolesarskim orodjem in mazivi, ter še dodatnih več kot 60 zahtev, ki so zapisane v vprašalniku za pridobitev omenjenega certifikata.

V prvih 6 mesecih so zabeležili v hotelu Diana kar 45% zasedenost, kar je za 23% več kot v istem obdobju v letu 2015, temu je sledila tudi finančna realizacija. Trendi za drugo polovico leta so zelo vzpodbudni, kar kaže na dobro in realno zastavljene cilje vodstva hotela Diana.

»Zelo smo veseli pridobljenega certifikata, kar samo potrjuje, da smo s sodelavci na pravi poti. Verjamem in prepričana sem, da nam bo uspelo«, pravi Olga Belec, direktorica družbe Hotel Diana d.o.o., dodaja pa še, da se že intenzivno pripravljajo na praznovanje 50 letnice obstoja hotela Diana, katero bodo proslavili v letu 2017.

Certifikat - kolesarski nastanitveni obrat


Več v Kultura in izobraževanje