Tovorno vozilo se je prevrnilo na osebno vozilo

Zaradi nastale situacije vsem, ki potujejo v smeri proti Hrvaški, policija svetuje, da uporabijo sosednje mejne prehode: Rogatec, Leskovec, Zavrč, Središče ob Dravi ali pa se na avtocesti A1 usmerijo na avtocesto A5, proti Lendavi

Prlekija-on.net, petek, 29. julij 2016 ob 17:59
Pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje se je zgodila delovna nesreča

Pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje se je zgodila delovna nesreča

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je okoli 17. ure prišlo do prometne nesreča med delovnim strojem in osebnim vozilom na mejnem prehodu Gruškovje. Iz PU Maribor so medtem sporočili, da se je na gradbišču bodoče avtoceste, približno 200 m pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje, zgodila delovna nesreča, zaradi katere je v obe smeri zaprta cesta Podlehnik - Gruškovje, ki vodi do Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje.

Ena oseba je poškodovana, vendar po trenutnih podatkih ne huje. V tem trenutku poteka reševanje, nekaj časa pa bo cesta zaprta tudi zaradi čiščenja vozišča.

Zaradi nastale situacije vsem, ki potujejo v smeri proti Hrvaški, policija svetuje, da uporabijo sosednje mejne prehode: Rogatec, Leskovec, Zavrč, Središče ob Dravi ali pa se na avtocesti A1 usmerijo na avtocesto A5, proti Lendavi in izberejo katerega od mejnih prehodov na območju PU Murska Sobota.

Voznike pozivajo k strpnosti in upoštevanju navodil policistov in upravljalcev cest, redno pa naj spremljajo tudi prometne informacije.

Po dosedanjih ugotovitvah so v osebnem avtomobilu znamke Renault Laguna, bosanskih registrskih oznak, štirje državljani Nizozemske potovali po glavni cesti od Podlehnika proti Gruškovju. Vozilo se je v počasni koloni pomikalo proti mejnemu prehodu. Neposredno pred razvrstilnimi pasovi pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje pa je po vzporedni, nasipni cesti na gradbišču bodoče avtoceste, ki je ločeno od glavne ceste zgolj z zaščitno ograjo, vozilo tovorno vozilo z naloženo zemljo in kamenjem. Pod težo tovornega vozila se je nasipna cesta nenadoma udrla, zaradi česar se je tovorno vozilo prevrnilo in z višine 2-3 m padlo na prednji del prej opisanega osebnega vozila.

Na pomoč je takoj priskočil voznik bagerja z gradbišča, ki je do prihoda gasilcev dvignil tovorno vozilo, da je razbremenil pritisk na vozilo. Potnike so nato iz vozila rešili gasilci. V nesreči se je telesno poškodovala 17-letna potnica, ki je sedela na prednjem sovoznikovem sedežu, ostali trije potniki so nepoškodovani. Poškodovanko so z reševalnim vozilom odpeljali v SB  Ptuj, vendar stopnja njenih poškodb še ni znana, ni pa v življenjski nevarnosti.


Več v Črna kronika