Ponovno nas je prešlo neurje

V Črešnjevcih je veter delno razkril strehi stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja, v Zbigovcih pa je na nogometnem igrišču padlo drevo na slačilnice

Prlekija-on.net, nedelja, 31. julij 2016 ob 21:35
Strela nad Ljutomerom

Strela nad Ljutomerom

Letošnje poletje skorajda ne mine teden, ko nas ne bi zajele neurja z močnim vetrom in nalivi. Tudi to nedeljo je naše kraje prešla hladna fronta, ki je ohladila ozračje, veter pa je spet povzročil nekaj nevšečnosti.

Ljutomer in bližnjo okolico je tokrat sicer najhuje obšlo, nekaj več nevšečnosti je bilo na radgonskem koncu, kjer je  Črešnjevcih veter delno razkril strehi stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja. Približno 20 kvadratnih metrov strehe so nazaj pokrili gasilci PGD Zbigovci, v Zbigovcih pa je na nogometnem igrišču padlo drevo na slačilnice. Ob 19.43 pa je na območju Radencev ostalo brez električne energije 891 odjemalcev. Napako je odpravila služba Elektro Maribora ob 21.35.

Ozračje se je s tem ponovno ohladilo, ponoči še bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo še krajevne nevihte. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Zvečer se bo od zahoda postopno jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 stopinj C.

Agencija za okolje še opozarja, da bodo na območju Slovenije iz nedelje na ponedeljek ob nevihtah mogoča krajevna neurja z nalivi, viharnim vetrom ali točo.

V spodnjem videu je nekaj strel in grozečih oblakov nad Ljutomerom.


Več v Narava