V hudi nesreči umrla dva nogometaša, eden je še v kritičnem stanju

Na Tržaški cesti v Mariboru v prometni nesreči umrla dva nogometaša mariborske B ekipe

Prlekija-on.net, torek, 2. avgust 2016 ob 13:35
Na kraju nesreče

Na kraju nesreče

V torek, 2. avgusta, okoli 12.00 ure, so bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da je na Tržaški cesti v Mariboru, v bližini trgovine Rutar prišlo do prometne nesreče. Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl, je udeleženih več oseb, dve pa sta na kraju umrli. Na kraj so napotili policiste in reševalce, trenutno pa še poteka reševanje.

Cesta Maribor-Hoče je zaradi nesreče zaprta v obe smeri, obvoz je mimo nakupovalnih centrov, poroča prometnoinformacijski center.

Vozilo se je  zaletelo v semafor, kjer ga je razklalo na pol in je povsem uničeno. V avtomobilu so bili štirje igralci B-ekipe Maribora, ki so se vračali s treninga v Rogozi. Dva sta umrla, eden je v kritičnem stanju, eden pa je lažje poškodovan.

Na kraju nesreče je Šadl pojasnil, da je bilo udeleženo eno vozilo, ki je očitno trčilo v semafor. "V njem so bile po dosedanjih podatkih štirje ljudje. Dva človeka sta zaradi poškodb umrla, za življenje enega se še bojujejo, četrti je očitno lažje poškodovan." V javnosti so se medtem pojavile informacije, da naj bi umrl tudi tretji udeleženec nesreče, kar pa je policija zanikala.

Policisti še opravljajo ogled kraja dogodka, zato bo več informacij znanih pozneje.

NK Maribor je medtem potrdil, da sta umrla mlada nogometaša B ekipe, Damjan Marjanović in Zoran Baljak.





Več v Črna kronika