Tragedija v Mariboru posledica vožnje skozi rdečo luč

V hudi prometni nesreči sta umrla dva nogometaša, eden se je huje, eden pa lažje telesno poškodoval

Prlekija-on.net, torek, 2. avgust 2016 ob 21:31
Prometna nesreča v Mariboru

Prometna nesreča v Mariboru

Kot smo že pisali, se je v torek, 2. avgusta, okoli 12.00 na Tržaški cesti, izven naselja Maribor, zgodila prometna nesreča IV. kategorije. Takrat je 20-letni Novomeščan vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu Tržaške ceste, iz smeri Spodnjih Hoč proti Mariboru. Ko je pripeljal do križišča za trgovski center Rutar, kjer je promet urejen s svetlobnimi prometnimi znaki - semaforji, je za njegovo smer vožnje gorela rdeča luč.

Voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in se ni ustavil pred križiščem, temveč je zapeljal v križišče v trenutku, ko je za vozila iz smeri trgovskega centra Rutar (za vozila iz njegove desne strani) gorela zelena luč. Ravno takrat je iz smeri trgovskega centra Rutar pri zeleni luči na semaforju v križišče na Tržaško cesto zapeljal drugi voznik osebnega avtomobila. Ta je želel zaviti v svojo levo, proti Spodnjim Hočam, vendar je opazil, da se Novomeščan ne bo ustavil, zato je sam ustavil v križišču, da bi preprečil njuno trčenje. Ko je Novomeščan opazil ustavljeno vozilo v križišču, je, da bi tudi on preprečil trčenje z njim, zavil nekoliko v levo ter takoj za tem v desno in pri tem izgubil oblast nad vozilom. Z levim bočnim delom vozila je po nekaj metrih bočnega drsenja tako silovito trčil v železni drog semaforja na sredini vozišča, da je vozilo prepolovilo.

Po trčenju je njegovega 20-letnega sopotnika na zadnjem sedežu, državljana Srbije, vrglo iz vozila v desno na vključevalni prometni pas za smer proti Mariboru, kjer je mrtev obležal. Zadnji del vozila je obstal prav tako na vključevalnem prometnem pasu za smer Maribor, prednji del vozila pa je odbilo naprej v smeri vožnje. Po skoraj 25 metrih je ta del vozila trčil v dvignjen robnik ob levem robu vozišča in nato bočno drsel v desno še več kot 60 m. Med tem je iz vozila padel še drugi sopotnik na zadnjem sedežu, 19-letni državljan Srbije. Hudo telesno poškodovan je obležal ob levem robu vozišča. Iz vozila je skupaj z voznikovim sedežem padel tudi voznik. Njega je vrglo na levi prometni pas nasprotnega smernega vozišča, kjer  je obležal mrtev. Sprednji del vozila je obstal na strehi izven vozišča ob desnem robu v smeri proti Mariboru, več kot 71 m naprej od mesta trčenja v robnik.

V vozilu je ostal le sopotnik na prednjem sedežu, 19-letnik iz območja UE Tolmin. Slednji je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe in je bil, tako kot huje poškodovani 19-letnik z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor.

Vsi štirje potniki so uporabljali v vozilu vgrajene varnostne pasove.

V nekaterih medijih in na socialnih omrežjih se je pojavila informacija, da je že popoldan umrl tudi huje poškodovani 19-letni državljan Srbije, kar pa je policija zanikala. Posledice te prometne nesreče sta dva mrtva, ena hudo in ena lahko telesno poškodovana oseba.


Več v Črna kronika