V prometni nesreči umrl 22-letni sopotnik

Prometna nesreča se je zgodila zaradi neupoštevanja stop znaka

Prlekija-on.net, petek, 12. avgust 2016 ob 11:05
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je bil danes, v petek, 12. avgusta, ob 6.35 uri obveščen, da se je v križišču v naselju Motovilci zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov.

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da sta se 20-letni voznik in sopotnik osebnega avtomobila peljala iz smeri naselja Dolnji Slaveči v smeri naselja Motovilci. Zaradi neupoštevanja prometnega znaka Ustavi (stop) je voznik osebnega avtomobila zapeljal v križišče v trenutku, ko se je iz njegove desne strani iz smeri naselja Večeslavci pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v desni del osebnega avtomobila. Po trčenju je obe vozili odbilo na travnik, vozilo povzročitelja se je pri tem enkrat prevrnilo.

Zaradi posledic prometne nesreče je na kraju umrl 22-letni sopotnik. Oba voznika osebnih avtomobilov sta bila telesno poškodovana in z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Ogled kraja prometne nesreče sta na kraju prevzela preiskovalni sodnik in državni tožilec. Gasilci PGD Murska Sobota so iz razbitin izrezali poškodovano osebo, odklopili akumulatorja, sanirali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovancev.

Pokojni udeleženec prometne nesreče je letošnja šesta žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.


Več v Črna kronika