Na Kogu navdušili Kogovski dečki in skupina M.J.A.V.

Kogovčani so »Dneve turizma na Kogu 2016« zaključili s koncertom Kogovskih dečkov in skupine M.J.A.V.

Špela Borko, torek, 16. avgust 2016 ob 09:46
Kogovski dečki in skupina M.J.A.V. na Kogu

Kogovski dečki in skupina M.J.A.V. na Kogu

»Dneve turizma na Kogu 2016« so Kogovčani zaključili s koncertom Kogovskih dečkov in skupine M.J.A.V. Kljub temu, da jim je zagodlo vreme in koncerta niso mogli izvesti pod milim nebom Kogovske pokrajine, je koncert množico obiskovalcev popolnoma navdušil.

Kogovski dečki so vokalna skupina, ustanovljena leta 2012 za posebno abrahamsko priložnost. Skupina je takrat štela 14 članov, danes pa skupino sestavlja 11 dečkov, ki z vztrajnim navdušenjem ohranjajo kulturo kraja. Skupino Kogovskih dečkov sestavljajo: Jure Lukman, Janez Lukman, Matevž Volaj, Jakob Lukman, Aleš Lukman, Luka Štampar, Urh Lukman, Uroš Hlebec, Patrik Žganec, Peter Pukšič in vodja, Aleš Lubi. Izvajajo slovenske in tuje pesmi v modernih preoblekah njihovega pevskega vodje Aleša Lubija. Največ nastopajo na Kogu, z veseljem se odzovejo tudi na povabila od drugod.

V goste so za njihov prvi samostojni koncert povabili prav posebna dekleta, članice skupine M.J.A.V., ki so ženska glasbena pop skupina, osnovana na podlagi štiriglasnega petja ob spremljavi akustičnih instrumentov (kitara, bas kitara, klavir, kahon). Leta 2012 so se združile z namenom, da z glasbo širijo ljubezen in pozitivno energijo. Ime skupine je sestavljeno iz začetnih črk imen: Maša Uranjek, Jasmina Šmarčan, Ani Frece in Veronika, katero je zamenjala Ana Golavšek.


Več v Družabno