V občinah Veržej in Radenci bodo postavili prikazovalnik hitrosti

Občine so bile izbrane na podlagi razpisnih kriterijev, in sicer so imele prednost občine, ki so izkazale slabše stanje prometne varnosti na posameznih odsekih

Prlekija-on.net, četrtek, 18. avgust 2016 ob 11:551
Prikazovalniki hitrosti, foto: avp-rs.si

Prikazovalniki hitrosti, foto: avp-rs.si

Na razpisu, ki ga je Agencija za varnost prometa objavila v mesecu juliju, je bilo izbranih 15 slovenskih občin, ki bodo prejele v enoletni brezplačni najem prikazovalnike hitrosti. Med temi občinami sta bili izbrani tudi Veržej in Radenci.

Agencija je že šesto leto zapored pripravila razpis, na katerem se lokalne skupnosti potegujejo za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti oziroma preventivnih radarskih tabel. Tokrat so z Agencijo sodelovali podjetji Intermatic d.o.o. in Sipronika d.o.o., ki sta donirali vsako podjetje po pet prikazovalnikov, pet pa jih je v najem dala Agencija za varnost v prometu.

Občine so bile izbrane na podlagi razpisnih kriterijev, in sicer so imele prednost občine, ki so izkazale slabše stanje prometne varnosti na odseku, kjer želijo postaviti prikazovalnik; kjer je večja ogroženost ranljivih skupin udeležencev v prometu ter kjer je bolj prometno območje (na primer šolska pot, večji PLDP).

Strokovna komisija je poleg Veržeja in Radencev, izbrala še naslednje občine: Žiri, Grosuplje, Ribnica, Beltinci, Zavrč, Hoče-Slivnica, Mislinja, Škofja Loka, Dobrova-Polhov Gradec, Poljčane, Ravne na Koroškem, Ankaran in Radlje ob Dravi.


Več v Kultura in izobraževanje